• Home
  • Goedkope stucadoor

Goedkope stucadoor in de regio vinden

Niemand wilt teveel betalen voor het stucwerk wat op de agenda staat. Om voor een scherp tarief een stucadoor in te huren, zijn er een aantal tips die hierbij verder helpen. Het is niet vanzelf sprekend dat een stucadoor een scherp tarief aanbiedt. Zeker de laatste jaren zitten de agenda’s van de vakspecialisten heel vol. Het überhaupt vinden van een beschikbare stukadoor is dus al lastig genoeg.

Gelukkig zijn er wel manieren om toch op nog vrij korte termijn een stukadoor te vinden. Hier komen we later op terug, we willen namelijk graag starten met het geven van een indicatie van de kosten. Wat voor budget dient er vrijgemaakt te worden? In onderstaande tabel geven wij de prijzen van stucwerk aan. Door zelf te berekenen hoeveel m2 er gestuct dient te worden, kan er al grofweg een indicatie gemaakt worden van de totale kosten.

Ook is het mogelijk om een stukadoor op basis van een uurtarief in te schakelen. Dit zorgt vaak wel voor meer verwarring over de totale kosten, vandaar dat wij graag de gemiddelde prijs per m2 weergeven.

Soort stucwerkKosten per m2
Spackspuiten€6 - €10
Sausklaar stucen (glad)€8 - €20
Sierpleister aanbrengen€11 - €24
Schuurwerk €15 - €27
Raapwerk€17 - €33
Buitenstucwerk€40 - €150

Interesse in bepaald soort stucwerk? Klik op de link in de tabel om meer informatie over de kenmerken en prijzen te vinden!

Wat doet een stucadoor allemaal?

Bij het inschakelen van een stucadoor, wat kan er verwacht worden van deze vakman? Naast het aanbrengen van het stucwerk komt er namelijk nog meer bij kijken. Mocht je twijfelen om zelf het stucwerk uit te voeren, lees dan de bijkomende voordelen bij het inschakelen van een stukadoor:

  1. Advies over passend stucwerk voor de situatie
  2. Voorbereidend werk van de wand voor een langdurig resultaat
  3. Met de juiste techniek het stucwerk aanbrengen
  4. Na het afronden van de klus alles netjes achterlaten

Bij het inzetten van een stukadoorsbedrijf word de gehele klus van A tot Z verzorgd. In overleg kunnen de wensen worden bepaald en hiervoor zal de stucadoor een prijsvoorstel doen.

Belang van een keurmerk

Om te voorkomen dat er een beunhaas langs komt, is het een mogelijkheid om te letten op een keurmerk. Al betekend dit niet standaard dat een stukadoor zonder keurmerk geen goed werk levert. Op het moment dat een stukadoor 1 van onderstaande keurmerken mag dragen, is er wel meer zekerheid en garantie.

Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de meest voorkomende keurmerken:

  1. NOA
  2. KOMO

Wat zijn precies de voordelen van de genoemde keurmerken? Lees snel verder in het artikel over alle keurmerken..

Goedkope stucadoors vergelijken

Een snelle en efficiente manier om de goedkope en duurdere stukadoors van elkaar te scheiden, is door het aanvragen van een vergelijking. Wij bieden een gratis en vrijblijvende vergelijking aan. Via het formulier kunnen de wensen worden doorgegeven en indien nodig zal de stukadoor contact opnemen voor het maken van een afspraak op locatie. Is een afspraak niet wenselijk of nodig, dan kan een stukadoor mogelijk zijn tarievenlijst doorsturen.

Een goedkope stucadoor een muur aan het glad strijken

Wat kan je van een stucadoor offerte verwachten? Veelal is de opbouw van een offerte vrijwel identiek. Wel zijn er een aantal aandachtspunten die we willen meegeven. Zie ook direct een voorbeeld van een offerte op onze speciale pagina omtrent stucadoor offertes.

Met inzicht in de te verwachten kosten, kan er een prijsvergelijking gemaakt worden. Zo kan binnen enkele minuten een goedkope stukadoor gevonden worden. Echter is het belangrijk om naar meer dan alleen de prijs te kijken

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een stukadoor uit de regio

Stappenplan voor goedkope stucadoor

Er is geen blueprint voor het vinden van een goedkope stucadoor. Wel willen wij een aantal tips geven die houvast bieden bij de zoektocht.

Stap 1: Vraag rond bij vrienden en kennissen. Een stucadoor vinden via een bekende is een veilige route. Als iemand tevreden is over een stukadoor, dan zal deze ook worden aanbevolen. Een stukadoor die niet levert wat hij beloofd, zal dus op deze manier niet binnen gehaald worden

Stap 2: Online zijn er ook reviews te lezen over stukadoorsbedrijven. Op verschillende plekken op het internet zijn er reviews te vinden van stukadoorsbedrijven. Denk bijvoorbeeld aan de volgende opties:

  • Bij Google.nl kunnen reviews geplaatst worden
  • Telefoonboek.nl verzamelt naast bedrijfsgegevens, ook reviews.

Stap 3: Wees flexibel in de uitvoerdatum. Een stukadoor met een volle agenda zal een hoger tarief rekenen voor klussen die enkel op een specifieke data uitgevoerd kunnen worden. Ook kan het lonen om bij een nieuwbouw woning nog even te wachten. Bij een woning ouder dan 2 jaar vallen de diensten namelijk in het lage btw tarief.

Stap 4: Vergelijken van stucadoors in de regio.