• Home
  • Latex spuiten

Latex spuiten

Zijn je wanden of je plafond verkleurd of zitten er scheuren in? Dan kan latex spuiten een uitstekend idee zijn. Alleen wat is latex spuiten nu precies en hoeveel zal dit je kosten? Op deze pagina lees je alles over latex spuiten. Ook zullen we je een indicatie geven van de gemiddelde kosten, zodat je weet wat je kunt verwachten. Overigens bieden we je ook de mogelijkheid om offertes aan te vragen via ons platform. Zo kun je een stukadoor vinden die je wanden en/of plafonds goedkoop kan latex spuiten.

Wil jij meer weten over latex spuiten? Dan is het zeker aan te raden om deze pagina goed door te nemen. Na het lezen van deze pagina weet je namelijk alles over latex spuiten.

Wat betaal je voor latex spuiten?

Hoeveel je betaalt voor latex spuiten, is afhankelijk van verschillende factoren. Om te beginnen betaal je voor latex spuiten op het plafond soms iets meer dan wanneer je latex op de wanden laat spuiten. Het plafond is namelijk moeilijker bereikbaar. Dit verschil valt echter in het niet als je bijvoorbeeld kijkt naar stucwerk. Het stucen van het plafond is vele malen lastiger dan het stucen van de wanden. Hieronder staat hoeveel je gemiddeld per vierkante meter betaalt als je latex spuiten overlaat aan een specialist.

  • Latex spuiten kost ongeveer € 7 tot € 14 per m² als er één laag aangebracht moet worden.
  • Moeten er 2 lagen latex aangebracht worden? Dan betaal je ongeveer € 9 tot € 17 per m².

Latex spuiten met kleur

Laat je latex spuiten met kleur, dan ben je vaak iets duurder uit dan wanneer je voor wit latex kiest. Overigens is latex spuiten met kleur wel erg voordelig, omdat je je wanden op die manier niet langer per se hoeft te verven. Latex spuiten is dus een uitstekende manier om je wanden zowel te stucen als te verven. Normaliter betaal je ook nog de kosten voor het verven als je de wanden laat stucen, of dien je dit aan een specialist over te laten. Latex spuiten is dus een goede keuze als je zowel wilt stucen als verven. Dit kan enorm veel geld schelen.

De belangrijkste voordelen van latex spuiten

Latex spuiten heeft een aantal belangrijke voordelen. Om die reden kan het soms een beter idee zijn om voor latex spuiten te kiezen in plaats van voor stucwerk. Latex spuiten gebeurt bijvoorbeeld met een machine. Het latex wordt onder hoge druk op het plafond of op de wand gespoten. Hierdoor komt het latex er egaal uit te zien en is het werk bovendien snel gebeurd. Ben jij benieuwd naar de belangrijkste voordelen van latex? Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

  • Latex spuiten kan erg snel
  • Eventueel kan er direct een kleur aangebracht worden op de wand of het plafond
  • Een vlakke structuur en geen oneffenheden
  • Geschikt om goedkoop een groot oppervlak mee af te werken

Latex kopen is dus ontzettend snel, omdat het met een machine gebeurt. Hierdoor is men ook in staat om goedkoop en snel grotere oppervlakten af te werken. Bovendien is het mogelijk om direct een kleur mee te laten spuiten, waardoor je ook niet meer hoeft te verven.

Latex spuiten laat je aan een stukadoor over

Je kunt latex spuiten het best overlaten aan een stukadoor. Het klinkt relatief eenvoudig om met een machine het plafond of de wand van een laag latex te voorzien, maar dat is het niet. Alles moet voldoende afgeplakt worden, om druppels verf op het meubilair en op de vloer te voorkomen. Bij latex spuiten kan er namelijk verfnevel ontstaan. Het zou natuurlijk zonde zijn als er vlekken op je meubilair of vloer ontstaan. Bovendien moet het latex ook netjes verdeeld worden over het oppervlak. Om die reden is het aan te raden om een professionele stukadoor te benaderen als je wilt latex spuiten.

Eventueel kun je wel een deel van de werkzaamheden zelf oppakken om geld te besparen. Zo kun je bijvoorbeeld met de schilder bespreken of jij de ruimte alvast kunt afplakken en leeghalen. Zo kun je mogelijk geld besparen doordat de stukadoor ook minder tijd kwijt zal zijn aan de klus. Het is wel essentieel om dit vooraf ook echt goed met de stukadoor te overleggen, om te voorkomen dat er misverstanden ontstaan.

Latex spuiten in de badkamer

Latex is ook ideaal voor het plafond van de badkamer. Met latex op het plafond zal er bijvoorbeeld minder snel schimmel in de badkamer ontstaan. Het is bovendien een uitstekende manier om het plafond te herstellen. Als er latex op het plafond gespoten wordt, is het niet langer zichtbaar dat er ooit schimmel op het plafond van de badkamer gezeten heeft. Overigens kan latex ook gebruikt worden om waterschade te herstellen.

Een alternatief voor latex spuiten: spackspuitwerk

Een alternatief voor latex spuiten is spackspuitwerk. Ook dit is geen traditionele vorm van stucwerk. Bij spackspuitwerk wordt er ook gebruik gemaakt van een machine om het stucwerk aan te brengen. Ook ditmaal is het mogelijk om uit verschillende kleuren te kiezen. Bij spackspuitwerk zal er altijd sprake zijn van een korrelig reliëf. In nieuwbouw woningen is het risico op scheuren in het stucwerk groter, omdat de muren nog werken. Een wand met reliëf is dan moeilijk te herstellen zonder dat de herstelwerkzaamheden zichtbaar blijven. In zo’n geval is latex spuiten dus een betere keuze. Als je reliëf mooi vindt en je een oudere woning hebt, kan spackspuitwerk de betere keuze zijn.

Wil je meer te weten komen over spackspuitwerk? Dan is het goed om te weten dat je ook over dit onderwerp veel informatie op onze website kunt vinden. Kijk eens op de pagina over spackspuitwerk om een beter beeld te krijgen van de voordelen van deze techniek.

Ook meer weten over andere vormen van stucwerk?

Wil je ook meer te weten komen over andere vormen van stucwerk? Dan raden we je aan om onze website goed door te nemen. Op deze website vind je namelijk ontzettend veel informatie over verschillende soorten stucwerk. Bovendien bieden we je ook voor iedere vorm van stucwerk de mogelijkheid om offertes aan te vragen. Zo ben je altijd goedkoop uit, ongeacht welke vorm van stucwerk je kiest. Het vergelijken van offertes kan je ontzettend veel geld schelen.

De prijs voor latex spuiten zal per specialist verschillen

Wil je latex spuiten overlaten aan een stukadoor? Dan is het goed om te weten dat de prijs per stukadoor zal verschillen. Om die reden is het aan te raden om de verschillende stukadoorsbedrijven goed met elkaar te vergelijken. Zo voorkom je dat je te veel voor het latex spuiten betaalt. Offertes vergelijken is mogelijk via onze website. Zo hoef je niet  langer bij verschillende partijen een offerte op te vragen. Het is dankzij onze website mogelijk om met slechts één aanvraag offertes van verschillende partijen te ontvangen.

Offertes voor latex spuiten vergelijken

Ben jij benieuwd naar wat latex spuiten je zal kosten bij verschillende partijen? Dan is het aan te raden om de offertes te vergelijken door middel van ons platform. Je kunt eenvoudig offertes van verschillende partijen ontvangen door een aanvraag bij ons in te dienen. Op die manier kun je eenvoudig verschillende partijen met elkaar vergelijken.

Het aanvragen van offertes is zeer eenvoudig. Het indienen van een aanvraag doe je eenvoudig via onze website. Je hoeft slechts één aanvraag in te dienen om verschillende offertes te ontvangen. Het is aan te raden om de klus zo goed mogelijk te beschrijven. Op die manier voorkom je misverstanden. Hoe beter je de klus beschrijft, hoe nauwkeuriger de prijsindicaties zullen zijn. Na het beschrijven van de klus kun je de aanvraag indienen.

Enkele werkdagen nadat je de aanvraag hebt ingediend, zul je de offertes ontvangen. Hierna heb je dus al de mogelijkheid om verschillende partijen goed met elkaar te vergelijken.