• Home
  • Nieuwbouw stucen

Nieuwbouw stucen

Nieuwbouw stucen, is dit mogelijk en zoja wat kost dit? Er zijn mensen die beweren dat nieuwbouw stucen onverstandig is, omdat de wanden nog kunnen gaan werken. De eerste vier jaar na het bouwen kunnen de wanden inderdaad gaan werken. Hierdoor is het risico op scheuren in het stucwerk ook iets groter. Toch kun je nieuwbouw stucen vaak prima overlaten aan de stukadoor.

Wil jij alles weten over nieuwbouw stucen? Twijfel je nog of dit een goed idee is of wil je meer weten over de prijs? Dan raden we je aan om verder te lezen. Op deze pagina lees je namelijk alles over nieuwbouw stucen en de prijzen die je kunt verwachten. Ook geven we je de mogelijkheid om offertes aan te vragen bij diverse stukadoorsbedrijven, met slechts één aanvraag.

Moet je wachten tot de wanden zijn gestopt met werken?

Het is niet essentieel om vier jaar lang te wachten, zodat de wanden gestopt zijn met werken. Wanneer je een nieuwbouw woning wilt stucen, is het wel aan te raden om voor stucwerk zonder structuur te gebruiken. Als de wanden glad worden afgewerkt, zijn de scheuren in het stucwerk namelijk eenvoudig te herstellen. Als je een structuur in het stucwerk hebt en scheuren wilt laten herstellen, blijft dit vaak wel zichtbaar.

Nieuwbouw stucen heeft ook zo zijn voordelen ten opzichte van wanneer je vier jaar lang wacht tot de muren zijn gestopt met werken. De kosten zullen namelijk veel lager uitvallen.

Nieuwbouw stucen is vrij goedkoop

Bij een woning die al langer bestaat, zijn de muren eerder vaak al van behang, verf, stucwerk of tegels voorzien. De muren zijn vaak niet meer zo glad, waardoor er meer stucwerk gebruikt moet worden. Dat is bij nieuwbouw stucen uiteraard niet het geval. De muren zijn meestal nog redelijk vlak en dus is er minder materiaal nodig.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een stukadoor uit de regio

Omdat nieuwbouw stucen eenvoudiger is en minder materiaal vereist, betaal je er dus ook minder voor. Zo is het al mogelijk om de wanden te stucen vanaf een bedrag van € 8 per vierkante meter. Het stucen van het plafond is al mogelijk vanaf een bedrag van € 10 vierkante meter. De exacte prijs stucwerk is echter per partij verschillend. We raden je daarom aan om offertes aan te vragen via onze website.

Verschillende soorten stucwerk

Kies je voor nieuwbouw stucen, dan heb je keuze uit allerlei verschillende soorten stucwerk. Het enige verschil ten opzichte van een oudere woning stucen is dat je goedkoper uit zal zijn en dat je beter niet voor stucwerk met een structuur kunt kiezen. Hieronder zullen we de verschillende soorten stucwerk voor je beschrijven. Zo wordt het gemakkelijker om te kiezen.

Spackspuiten

Spackspuiten doet de stukadoor niet met een spaan, maar met een machine. Een laag pleister wordt bij het spackspuiten onder hoge druk op de muur aangebracht. Omdat dit stucwerk met een machine wordt aangebracht, kunnen er snel grote oppervlaktes van pleister voorzien worden. Om die reden is dit ook een erg goedkope vorm van stucwerk.

Sierpleister

Kies je voor nieuwbouw stucen met sierpleister, dan wordt het pleister wel met een spaan aangebracht. Sierpleister is echter vooral geschikt voor structuren en is bij nieuwbouw stucen dus niet altijd de beste optie. Dit stucwerk is wel erg stevig en zal niet snel beschadigen.

Nieuwbouw stucen in badkamer

Sausklaar stucen

Bij sausklaar stucen worden de wanden helemaal egaal gemaakt, zodat ze van een laag verf voorzien kunnen worden. In het geval van nieuwbouw stucen is dit een goed idee, omdat gladde wanden de beste keuze zijn.

Behangklaar stucen

Wil je gaan behangen? Dan hoeft het stucwerk niet helemaal egaal te zijn. Behangklaar stucen kost daardoor minder werk dan sausklaar stucen, waarbij de wanden wel helemaal mooi vlak moeten zijn. Met behangklaar stucen ben je vaak dus ook goedkoper uit.

Plafond stucen

Het plafond stucen is lastiger dan het stucen van de wanden, omdat het plafond lastiger te bereiken is. Het stucen van het plafond kan, net als het stucen van je wanden, op verschillende manieren.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een stukadoor uit de regio

Het is verstandig om offertes voor nieuwbouw stucen te vergelijken

Het is zeker aan te raden om eerst offertes voor nieuwbouw stucen aan te vragen. Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor het stucwerk. De prijzen van stucwerk kunnen enorm variëren. Door middel van offertes kun je de verschillende stukadoorsbedrijven en hun prijzen gemakkelijk naast elkaar leggen.

Een klein verschil in prijs per vierkante meter kan in totaal voor een groot verschil in kosten zorgen. Enkele euro’s verschil per vierkante meter kunnen honderden euro’s op het totaalbedrag schelen.

Offertes voor nieuwbouw stucen aanvragen

Wil jij graag offertes aanvragen voor nieuwbouw stucen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben het extra eenvoudig voor je gemaakt om offertes op te vragen bij verschillende stukadoors. Om een goed beeld van de prijs te krijgen zul je de klus zo goed mogelijk moeten beschrijven. Geef dus ook aan wat voor stucwerk benodigd is en hoe groot het oppervlakte is dat gestuct moet worden. Hoe beter de beschrijving, hoe nauwkeuriger de prijsindicaties zullen zijn.

Een offerte aanvragen via onze website is gratis en vrijblijvend. Je zit na het indienen van je aanvraag dus nog nergens aan vast. Uiteraard gaan we zorgvuldig met je gegevens om en worden deze alleen gebruikt voor het verkrijgen van de offertes. Na enkele werkdagen ontvang je al offertes van verschillende stukadoors. Nu wordt het tijd om de offertes met elkaar te vergelijken.

Welke offerte voor nieuwbouw stucen is het best?

Een offerte kan op verschillende manieren worden opgesteld. Daarom geven we je een aantal tips om echt de beste deal te vinden!

  1. Ga na of je op de offerte een prijs inclusief of exclusief btw ziet staan. (lees meer over btw stucwerk)
  2. Ook is het belangrijk dat alle kosten op de offerte vermeld staan, waaronder bijvoorbeeld voorrijkosten.
  3. Is de klus goed beschreven staat op de offerte. Als de klus goed op de offerte vermeld staan, zullen de kosten niet onverwachts hoger uitvallen.

Belangrijk is dus om de offertes goed door te nemen. Zo kun je nagaan of alle werkzaamheden op de offerte vermeld staan en kun je het risico op miscommunicaties minimaliseren. Als een offerte niet duidelijk genoeg is, kun je het best nog even contact opnemen met de partij. Zolang er onduidelijkheden bestaan, is het niet aan te raden om al akkoord te gaan.

Plafond laten stucen

Maak ook afspraken over de garantie op het stucwerk

Als je voor nieuwbouw stucen kiest, is het ook aan te raden om afspraken te maken over de garantie. Omdat het stucwerk in een nieuwbouw woning een verhoogd risico op scheuren heeft, zullen de garantievoorwaarden mogelijk ook anders zijn. Normaliter krijg je ongeveer drie jaar garantie op stucwerk binnenshuis. Als je vooraf al een goed beeld hebt van de garantievoorwaarden, hoef je je geen zorgen te maken over miscommunicaties

Je kunt eventueel ook afspreken dat de stukadoor nog eens terugkomt als de muren gestopt zijn met werken. Dit kan voor beide partijen voordelig zijn.

Meer informatie over stucwerk nodig?

Als je meer over stucwerk wilt weten, dan is het aan te raden om ook de overige pagina’s op onze website eens te bekijken. Wil je bijvoorbeeld meer weten over de verschillende vormen van stucwerk? Dan lichten we de specifieke soorten stucwerk ook verder toe op individuele pagina’s.

Voor alle soorten stucwerk is het mogelijk om offertes aan te vragen via onze website.

Deze week nog offertes ontvangen voor nieuwbouw stucen?

Als je een aanvraag voor offertes voor nieuwbouw stucen in wilt dienen, dan kun je binnen een aantal werkdagen al de offertes binnen hebt. Door offertes met elkaar te vergelijken zul je vast en zeker goedkoper uit zijn. Dit kan op het totaalbedrag ontzettend veel geld schelen, tot wel 30%. Vraag je offertes dus snel aan via onze website. Zo weet je binnen een mum van tijd welke stukadoor het goedkoopst is.