• Home
  • Spuitwerk plafond

Spuitwerk plafond

Spuitwerk plafond kun je overlaten aan de stukadoor. Hij kan het plafond bijvoorbeeld spackspuiten. Als het plafond verkleurd is of als er scheuren zijn ontstaan, dan is spackspuiten een uitstekende oplossing. Een alternatief voor spackspuiten is latex spuiten. Wil je meer weten over spuitwerk plafond? Dan lees je op deze pagina alles wat je over dit onderwerp moet weten. Ook geven we je een beeld van de prijzen en heb je de mogelijkheid om offertes aan te vragen via deze website.

Wat kost spuitwerk plafond?

Wat spuitwerk plafond zal kosten, is afhankelijk van diverse factoren.

  • Zo is de prijs ook sterk afhankelijk van aan welke partij je het spuitwerk overlaat
  • Het oppervlakte dat gespoten moet worden
  • Het type spuitwerk.

Een vaste prijs noemen is dus lastig, maar we kunnen je wel indicaties geven.

Spackspuitwerk kost ongeveer € 9 tot € 11 per vierkante meter als je gekleurd spackspuitwerk wilt. Dit is inclusief btw en materiaalkosten. Wil je je plafond wit houden, dan zal het spuitwerk plafond je minder kosten. In dat geval betaal je slechts € 8 tot € 10 per vierkante meter.

De kosten zullen afhankelijk zijn van het aantal m2, hieronder geven wij de gemiddelde kosten aan, verdeeld over de diverse oppervlakte groottes.

Kleur keuzeGrootte oppervlakteKosten per m2
In kleurt/m 20m2€15,- tot €20,-
In kleur21 t/m 80 m2€12,- tot €15,-
In kleur Groter dan 80m2€9,- tot €11,-
witt/m 20m2€13,- tot €18,-
wit21 t/m 80 m2€11,- tot €14,-
witGroter dan 80m2€8,- tot €10,-

Wil je een meer nauwkeurig beeld van de kosten? Dan raden we je aan om offertes te vergelijken via ons platform. Zo weet je wat verschillende stukadoorsbedrijven voor de werkzaamheden zullen rekenen. Ben je benieuwd naar de kosten van latex spuiten? Kijk dan onder het kopje “Liever latex spuiten?” op deze pagina.

Waarom spuitwerk plafond?

Spuitwerk plafond is minder prijzig dan stucwerk laten aanbrengen op het plafond. Dit omdat het spuitwerk met behulp van een machine aangebracht kan worden. De stukadoor zal een machine gebruiken om het spuitwerk onder hoge druk aan te brengen. Het plafond kan zo vrij snel van spuitwerk voorzien worden. Hierdoor liggen de prijzen ook veel lager dan die van stucwerk.

Overigens heeft ook stucwerk zo zijn voordelen. Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft stucwerk voor het plafond? Kijk dan eens op de pagina Plafondafwerking op onze website. Daar lees je ook alles over het stucen van het plafond zonder behulp van machines.

De eigenschappen van spackspuitwerk

Spackspuitwerk heeft een herkenbare structuur. De structuur van dit spuitwerk is namelijk korrellig. Je bepaalt zelf hoe dik de korrels in die structuur moeten zijn. Hierdoor heb je dus relatief veel invloed op de uitstraling van het spuitwerk. Ook kun je zelf kiezen welke kleur het spuitwerk moet krijgen. Op die manier hoeft het plafond na het spackspuiten dus niet meer geverfd te worden. Spackspuiten is dan ook een uitstekend manier om het plafond snel en goedkoop te renoveren.

Liever latex spuiten?

Latex spuiten is een alternatief voor spackspuitwerk. Wil je het plafond laten spuiten, maar kies je liever voor latex? Dan betaal je €5 tot €8 voor kleurloos latex en €7 tot €10 voor gekleurd latex. Uiteraard zijn dit tarieven per vierkante meter en verschillen ook nu de tarieven per stukadoor.

Machine voor spuitwerk plafond

Ook latex spuitwerk is tegenwoordig een populaire keuze voor het plafond. Ook bij latex spuiten heb je de optie om een kleur uit te kiezen. Met latex krijg je een mooie egale laag zonder strepen.

Bij latex spuiten is het van belang dat het plafond al egaal is gestuct, het is slechts een dun laagje latex verf die dus vooral dient als verfrissing van kleur.

Kiezen voor spackspuiten?

Spackspuiten heeft een aantal belangrijke voordelen. Om te beginnen heb je dus de mogelijkheid om zelf te bepalen welke kleur je krijgt en hoe dik de korrels in de structuur moeten zijn. Dat je gelijk een kleur kunt kiezen is ook een groot voordeel ten opzichte van stucwerk.

Een nadeel van spackspuiten is dat het niet eenvoudig te repareren is als er beschadigingen optreden.

Kiezen voor latex spuiten?

Latex spuiten is een zeer snelle manier om het plafond te voorzien van stucwerk en van een nieuwe kleur. Het is bovendien een goedkope vorm van spuitwerk plafond.

Voor het latex spuiten is overigens wel weer relatief veel voorbereiding nodig, omdat er anders vlekken kunnen ontstaan op je meubels en op de wanden. Om dat te voorkomen moeten wanden goed bedekt worden met zeil en kun je meubels het best eerst uit de kamer verwijderen.

Tips om op spuitwerk plafond te besparen

Wil je zo min mogelijk betalen voor spuitwerk plafond? Dan is het aan te raden om onderstaande tips (gedeeltelijk) op te volgen. Met deze tips kun je een vrij groot percentage op het totaalbedrag besparen.

1. Ga na welk BTW tarief je betaalt

Heb je een woning die ouder is dan twee jaar? Die kans is ontzettend groot! In dat geval betaal je ook slechts 9% belasting over spuitwerk plafond. Het is dus belangrijk dat je dit ook nog even doorneemt met de stukadoor. Zou je 21% belasting betalen, dan betaal je dus ontzettend veel meer. Je profiteert ook bij veel andere werkzaamheden aan je woning dit verlaagde BTW tarief als je een woning van ouder dan twee jaar hebt.

2. Je kunt de woning zelf vast afplakken

Bij spackspuiten zal er minder nevel zijn dan met latex spuiten. Bij latex spuiten ontstaat er wel veel nevel, waardoor er verfvlekken op bijvoorbeeld het meubilair kunnen ontstaan. Ook in het geval van spackspuiten zal er een en ander afgeplakt moeten worden. Bij spuitwerk plafond kun je ervoor kiezen om zelf alvast een en ander voor te bereiden. Je kunt het best alle wanden bedekken met een zeil. Het zeil kun je met een tape aan de wanden bevestigen. Maak de kamer ook leeg om verf op de meubels te voorkomen.

Uiteraard zal de stukadoor je woning ook goed afplakken als hij gaat spackspuiten. Echter, kun je zelf ook veel besparen op spuitwerk plafond door deze werkzaamheden zelf uit te voeren.

3. Meerdere klussen tegelijkertijd

Door verschillende klussen tegelijkertijd te laten uitvoeren door de stukadoor kun je ook in aanmerking komen voor leuke kortingen. Voor een stukadoor wordt de klus dan namelijk veel aantrekkelijker. Mogelijk wil je ook de buitenmuren stucen of de wanden van stucwerk laten voorzien. Dat zijn klussen die je mooi kunt combineren met spuitwerk plafond door een stukadoor.

Ook als er bij de buren gestuct moet worden kunnen jullie samen mogelijk in aanmerking komen voor een kwantumkorting.

Andere werkzaamheden voor de stukadoor?

Wil je ook nog andere werkzaamheden uit laten voeren door de stukadoor? Dat is geen gek idee. Als je meerdere klussen hebt voor de stukadoor, dan ben je vaak ook goedkoper uit. Lees je wel eerst in als je bijvoorbeeld ook de buitenmuren wilt laten stucen of de badkamer van stucwerk wilt voorzien. Op onze website vind je informatie over allerlei soorten stucwerk. Daarnaast bieden we je ook voor ieder type stucwerk de mogelijkheid om offertes aan te vragen, zodat je de kosten kunt vergelijken.

Heb je een stukadoor nodig? Maak dan dus altijd gebruik van ons platform, om te voorkomen dat je meer geld dan noodzakelijk betaalt. Houd er wel rekening mee dat ook de kwaliteit van de werkzaamheden zeer belangrijk is. Het is daarom verstandig om ook altijd even de recensies van het stukadoorsbedrijf te controleren.

Een offerte aanvragen voor spuitwerk plafond

Wil je een offerte aanvragen voor spuitwerk plafond? Dien dan een aanvraag in via ons platform. Zo krijg je offertes van verschillende stukadoors die het spuitwerk plafond kunnen verzorgen. Binnen enkele werkdagen heb je al diverse offertes binnen. Die offertes kun je naast elkaar leggen om zo de goedkoopste partij te vinden.

Als je een offerte aanvraagt voor spuitwerk plafond, is het belangrijk om de klus zo goed mogelijk te beschrijven. Geef dus aan hoeveel m² plafond er van spuitwerk voorzien moet worden. Geef ook aan of je het plafond graag wilt latex spuiten of wilt laten spackspuiten.

Ga goed na of de klus juist beschreven staat op de offertes, en kies vervolgens de partij waar je graag mee in zee wilt. Overigens is het aanvragen van offertes via ons platform altijd vrijblijvend en gratis. Je zit dus nooit ergens aan vast als je een aanvraag indient via onze website.

Wat is het tarief van spuitwerk op plafond?

De prijs per vierkante meter zal starten vanaf €8,- voor spackspuitwerk. Dit tarief zal afhankelijk zijn van het oppervlakte en de huidige staat van het plafond.

Afhankelijk van de schade is het mogelijk om de plaatselijke schade te herstellen. Maar vaak is het slimmer om het gehele plafond opnieuw te stucen, om te voorkomen dat je verschil gaat zien in het stucwerk. Er zullen altijd opstartkosten zijn, hoe klein de klus ook is. Vaak start het tarief voor het repareren vanaf 300 euro.