Beton Cire

Beton Cire is een van de populairste soorten stucwerk voor in de badkamer, maar kan ook in andere ruimtes worden toegepast. Beton Cire straalt luxe uit en is bovendien ook goed bestand tegen water. Beton Cire is beton dat gepolijst is. Wil jij meer weten over dit type stucwerk? Op deze pagina lees je alles over Beton Cire, waaronder de prijzen die je ongeveer kunt verwachten. Bovendien bieden we je ook de mogelijkheid om prijzen van verschillende partijen te vergelijken door offertes aan te vragen via ons platform. Hierdoor zal je nooit te duur uit zijn.

De kosten van Beton Cire

Als je van plan bent om Beton Cire in de badkamer te laten plaatsen, is het uiteraard belangrijk om een goed beeld van de kosten te hebben. Hoeveel je voor Beton Cire betaalt, zal per partij verschillen. Het is echter wel mogelijk om je een goed beeld te geven van de gemiddelde prijzen die men hanteert. Houd er rekening mee dat Beton Cire een vrij duur soort stucwerk is. Toch kent Beton Cire ook ontzettend veel voordelen en ziet het er zeer luxe uit.

 • Voor Beton Ciré betaal je gemiddeld € 80 tot € 130

Beton Ciré is vrij prijzig, maar kent ook veel voordelen. Zo is de uitstraling bijvoorbeeld zeer geliefd. Overigens betaal je voor stucwerk in de badkamer vrijwel altijd meer dan voor tegelwerk. Stucwerk heeft echter ook een aantal belangrijke voordelen. Zo is de badkamer bijvoorbeeld hygiënisch, omdat er geen voegen zijn waar bacteriën tussen kunnen gaan zitten.

Wat is Beton Cire precies?

Beton Cire is gepolijst beton. Doordat het beton gepolijst is, krijgt het stucwerk een mooie glans. Beton Cire heeft een unieke look en zal binnen geen enkele woning misstaan. Beton Cire wordt overigens ook niet al te glad, waardoor het zelfs mogelijk is om een vloer van dit materiaal in de badkamer aan te leggen. Op die manier ontstaat er een mooi geheel. Beton Cire is zeer populair voor in de badkamer, maar houd er rekening mee dat het ook in andere ruimtes toegepast kan worden. Beton Cire heeft een grijze tint, maar is zeker niet saai omdat het materiaal zo mooi wordt afgewerkt.

Beton wordt overigens al ontzettend lang gebruikt. In de tijd van de Romeinen werd er al beton gebruikt in bouwwerken. Beton is erg geliefd omdat het zo eenvoudig hecht. Overigens werd er in de tijd van de Romeinen uiteraard nog geen Beton Cire gebruikt. Beton Ciré is meer recent uitgevonden in Frankrijk. Beton Cire is Frans voor ‘gewreven beton’. Vandaar dat gepolijst beton zo een chique naam heeft!

Iedere stukadoor hanteert andere prijzen

De kosten van Beton Cire zullen per stukadoor verschillen. Bovendien is de prijs ook afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt het oppervlakte bijvoorbeeld een rol in de prijs. Laat je een groter oppervlakte stucen, dan kan de prijs per m² lager uitvallen. Soms kiest een stukadoor ervoor om het Beton Ciré nog te bewerken, bijvoorbeeld omdat het stucwerk een grotere hardheid nodig heeft. Omdat de prijs van zoveel verschillende factoren afhankelijk is, is het niet eenvoudig om een prijsindicatie te geven. Daarom raden we je ook aan om offertes met elkaar te vergelijken.

Beton Cire wordt in verschillende ruimtes toegepast

Beton Cire is vooral populair in de badkamer. Het Beton Ciré vormt vaak een uitstekende combinatie met wit sanitair. Stucwerk in het algemeen wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen als alternatief voor tegelwerk in de badkamer. Dit omdat stucwerk veel beter oogt. Bovendien heeft stucwerk geen voegen, waardoor het ook voor een meer hygiënische badkamer zorgt.

Naast dat Beton Cire veel in de badkamer wordt toegepast, is het ook vrij populair voor in de keuken. Zo kiest men vaak voor aanrechtbladen van dit materiaal. Beton Ciré is dus een zeer geschikt materiaal voor in verschillende ruimtes en voor verschillende doeleinden.

Stoot- en watervast

Beton Cire kan goed tegen een stootje en is bovendien waterbestendig. Het materiaal kan nog harder gemaakt worden door middel van een 2-componenten coating. Beton Cire zal dus niet snel beschadigen. Bovendien is Beton Cire dankzij zijn waterbestendige eigenschap zeer geschikt voor in de badkamer en voor in de keuken. Overigens mag water niet te lang stilstaan op Beton Cire. Dat is een klein nadeel van dit materiaal ten opzichte van tegelwerk. Het water moet dus altijd kunnen weglopen. Het materiaal kun je het best niet rondom het doucheputje gebruiken.

Beton Cire is gemakkelijk te onderhouden

Beton Cire heeft weinig onderhoud nodig en is eenvoudig schoon te maken. Houd er wel rekening mee dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen kunt gebruiken. Op die manier kan de coating van het stucwerk beschadigen. Gebruik dus geen schoonmaakproducten met een hoge zuurgraad. Dit zou de levensduur van het Beton Cire aanzienlijk kunnen verkorten. Wanneer je het stucwerk op de juiste manier onderhoud, heeft het juist een zeer lange levensduur.

Beton Cire als slijtvaste vloer

Beton Cire heeft een zeer sterke coating, waardoor er geen slijtage of krassen ontstaan. Hierdoor is het zelfs mogelijk om dit materiaal als vloer te gebruiken. Een vloer van Beton Cire is ook zeer eenvoudig schoon te maken met de dweil. Houd er ook nu wel rekening mee dat het materiaal niet goed tegen agressieve middelen kan.

Beton Ciré heeft een unieke look

Beton Cire is gepolijst beton, maar toch heeft het materiaal een zeer aparte structuur. Dit komt doordat het materiaal geschuurd wordt. Beton Ciré zal hierdoor altijd een unieke look hebben. Ook dit maakt het materiaal een goede keuze als je je wanden van stucwerk wilt voorzien.

Voor- en nadelen van Beton Cire

Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van Beton Cire nog eens voor je op een rijtje gezet.

 • Slijtvast
 • Stootvast
 • Watervast
 • Een unieke uitstraling
 • Wordt niet al te glad
 • Lange levensduur
 • Eenvoudig schoon te maken

Het materiaal heeft ook een aantal nadelen, zoals ieder materiaal nadelen kent. Die nadelen hebben we hieronder opgesomd:

 • Vrij prijzig
 • Kan niet tegen agressieve schoonmaakmiddelen
 • Stilstaand water is niet goed voor Beton Cire

De alternatieven voor Beton Cire

Er zijn verschillende alternatieven voor Beton Cire. Zo zijn microbeton, microcement en tadelakt eveneens zeer geschikt om de badkamer mee te stucen. Ben je van plan om een andere ruimte te laten stucen? Dan zijn er ook nog veel verschillende soorten stucwerk om uit te kiezen. Als je nog niet zeker weet of Beton Cire de meest geschikte keuze is, raden we je aan om ook nog een aantal andere pagina’s op onze website te bekijken. Op onze website vind je informatie over vrijwel iedere vorm van stucwerk. Ook bieden we je  voor iedere soort stucwerk de mogelijkheid om offertes te vergelijken.

Offertes vergelijken via ons platform doe je als volgt:

 1. Geef aan welke vorm van stucwerk je wilt.
 2. Beschrijf de klus zo goed mogelijk.
 3. Dien de aanvraag in.
 4. Wacht enkele werkdagen tot je de offertes binnen hebt.
 5. Neem de offertes door en leg ze naast elkaar.

Het aanvragen van een offerte

Wil je niet te veel betalen voor Beton Cire? Dan is het aan te raden om offertes aan te vragen via ons platform. Zo krijg je een beter beeld van wat Beton Cire je zal kosten. Met behulp van onze website is het mogelijk om met één aanvraag offertes van verschillende partijen te ontvangen. Zo hoef je niet zelf verschillende partijen te benaderen.

Wil je een aanvraag indienen via ons platform? Dan raden we je aan om de klus zo goed mogelijk te beschrijven. Geef dus goed aan hoeveel m² er gestuct moet worden en wat je wensen zijn. Zo kunnen de verschillende stukadoorsbedrijven een nauwkeurige prijsindicatie geven en zullen er geen misverstanden ontstaan.

Binnen enkele werkdagen na het aanvragen van de offertes, zul je de offertes binnen hebben. Hierna kun je de verschillende offertes eenvoudig vergelijken. Ga goed na of de klus ook op de offertes goed beschreven wordt. Zo voorkom je miscommunicaties.