Betonlook

Wil je graag een betonlook stucwerk op je wanden? Betonlook stucwerk kan er echt prachtig uitzien! Betonlook is zeer geschikt voor vrijwel iedere ruimte. Zo wordt er in de badkamer bijvoorbeeld vaak voor betonlook gekozen. Ben jij benieuwd naar de verschillende soorten betonlook stucwerk? Dan is het zeker aan te raden om deze pagina eens goed door te nemen. Hier lees je namelijk alles over de verschillende soorten betonlook stucwerk. Ook bieden we je de mogelijkheid om offertes van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Op die manier kun je je woning goedkoop van stucwerk laten voorzien.

Wat is betonlook stucwerk?

Betonlook stucwerk is een ontzettend mooie vorm van stucwerk. Voor dit type stucwerk betaal je meer, maar betonlook is ook zeer geliefd. Betonlook stucwerk kan op allerlei plekken worden toegepast. Zo kun je het zelfs in de badkamer toepassen. Ook is het mogelijk om voor een betonlook vloer te gaan en kan het materiaal toegepast worden in de woonkamer en keuken. Met andere woorden: betonlook is geschikt voor iedere ruimte.

De voordelen van betonlook stucwerk

Betonlook stucwerk heeft ontzettend veel voordelen. Ben jij benieuwd naar de belangrijkste voordelen? Hieronder sommen we de voordelen voor je op:

 • Betonlook stucwerk heeft geen naden (ideaal in de badkamer)
 • Het materiaal is waterafstotend
 • Slijtvast
 • Weinig onderhoud benodigd

Betonlook stucwerk in de badkamer

Heb je liever geen tegelwerk in de badkamer? Dan is het ook mogelijk om voor betonlook stucwerk te kiezen. In veel gevallen is het ook mogelijk om stucwerk over bestaand tegelwerk aan te brengen. Stucwerk heeft als voordeel dat het geen naden heeft. Hierdoor hopen bacteriën zich niet snel op. Bij tegelwerk zitten er wel naden tussen de tegels waar bacteriën gemakkelijk groeien. Stucwerk is om deze reden ook hygiënischer voor in de badkamer dan tegelwerk.

 

Laat je betonlook stucwerk aanbrengen in de badkamer, dan is het zeer belangrijk dat dit op de juiste manier wordt gedaan. Zo is er bijvoorbeeld 2-componenten-coating nodig om ervoor te zorgen dat het stucwerk echt goed bestand is tegen water. Bovendien moet alles perfect op elkaar aansluiten. Het is daarom aan te raden om betonlook stucwerk aan te laten brengen door een professionele stukadoor.

Zo wordt betonlook stucwerk waterdicht gemaakt

Als je betonlook stucwerk helemaal waterdicht wilt hebben, moet hiervoor een speciale coating gebruikt worden. Hiervoor wordt een 2-componenten-coating van epoxy gebruikt. Deze coating wordt na het stucen aangebracht met een roller. De coating zorgt ervoor dat het stucwerk goed beschermd is tegen water en slijtage. Hierdoor is het stucwerk geschikt voor in iedere ruimte.

Een zeer warme uitstraling

Betonlook stucwerk heeft een erg warme uitstraling. Om die reden is het ook geen gek idee om het stucwerk aan te brengen op de wanden in de woonkamer. Betonlook zal niet snel misstaan binnen een modern interieur. Het is zeker aan te raden om de mogelijkheden eens door te nemen. Met betonlook kun je de uitstraling van een ruimte compleet veranderen. Hierdoor kan een ruimte na het stucen een stuk sfeervoller zijn.

Betonlook stucwerk is goed te combineren met verschillende soorten inrichtingen. Heb je al een moderne inrichting? Dan is de kans erg groot dat betonlook hier perfect op aansluit. Het is overigens ook mogelijk om je meubels van betonlook te voorzien. Zo kun je bijvoorbeeld ook een kast dezelfde betonlook uitstraling geven als je wanden.

Verschillende soorten betonlook stucwerk

Betonlook stucwerk heb je in verschillende soorten. Dit is dus een categorie stucwerk en geen specifieke soort. Betonlook stucwerk wordt gemaakt van cementmortel. Betonlook wordt met de hand aangebracht en niet met een machine, in tegenstelling tot bijvoorbeeld latex en spackspuitwerk.

Ontzettend veel kleuren en mogelijkheden

Omdat betonlook stucwerk een verzamelnaam is voor verschillende soorten stucwerk, heb je ontzettend veel mogelijkheden als je voor betonlook gaat. Zo zijn er bijvoorbeeld soorten in allerlei verschillende kleuren. Grijstinten komen het meeste voor, maar het is ook mogelijk om betonlook stucwerk in een andere kleur aan te laten brengen. Er zijn ook veel verschillende texturen om uit te kiezen.

Het onderhouden van betonlook stucwerk

Laat je betonlook stucwerk aanbrengen, dan is het belangrijk dat je ook weet hoe je dit moet onderhouden. Gelukkig is deze vorm van stucwerk zeer eenvoudig schoon te houden. Het is echter wel van belang dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Die schoonmaakmiddelen zouden er namelijk toe kunnen leiden dat de coating wordt aangetast. Als je optimaal wilt profiteren van de lange levensduur van het stucwerk, is het dus belangrijk om dit in het achterhoofd te houden.

Wat kost betonlook stucwerk?

Betonlook stucwerk is een relatief prijzige vorm van stucwerk. Betonlook aanbrengen is al mogelijk vanaf een bedrag van ongeveer € 70. Echter, kunnen de prijzen ook oplopen tot € 120. Hieronder vind je de prijzen die je ongeveer zal betalen voor een van de soorten betonlook stucwerk, Beton Ciré.

Type stucwerkPrijs per vierkante meter
Beton Ciré op de wanden€ 90 tot € 110
Beton Ciré op de vloer€ 110 tot € 140
Beton Ciré in de badkamer€ 110 tot € 140

In de tabel hierboven zie je alleen de gemiddelde prijzen van één vorm van betonlook stucwerk. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten betonlook. Bovendien zijn er ook veel andere factoren die invloed hebben op de prijs. Om die redenen is het moeilijk om een goede prijsindicatie te geven. Bovendien werkt iedere stukadoor uiteraard ook weer voor andere tarieven. Als je echt een goed beeld van de kosten wilt, kun je dus het best offertes aanvragen.

Factoren die invloed hebben op de prijs van betonlook stucwerk

Ben jij benieuwd naar welke factoren allemaal invloed hebben op de prijs van betonlook stucwerk? Het kan handig zijn om deze factoren te kennen, omdat je ze mogelijk kunt beïnvloeden! Zo kun je wellicht goedkoper uit zijn. Hieronder hebben we verschillende factoren opgesomd die invloed kunnen hebben op de prijs.

 • De ruimte waarin het stucwerk wordt aangebracht.
 • Hoeveel lagen coating benodigd zijn.
 • De soort betonlook stucwerk.
 • Het oppervlakte dat gestuct moet worden.
 • Het stukadoorsbedrijf dat je kiest.
 • De huidige (wand)afwerking.

Juist omdat zoveel verschillende factoren een rol spelen, is het ook lastig om een prijsindicatie te geven. Daarom kan het soms beter zijn om offertes aan te vragen. Dit is de beste manier om een goed beeld van de kosten te krijgen. Het aanvragen van offertes is mogelijk via ons platform.

Stukadoorsbedrijven vergelijken

Om zo goedkoop mogelijk uit te zijn, is het aan te raden om offertes van verschillende stukadoorsbedrijven met elkaar te vergelijken. Op die manier kun je het best nagaan voor hoeveel geld je het oppervlak van stucwerk kunt laten voorzien. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet langer handmatig bij iedere partij offertes aan te vragen. Het is namelijk mogelijk om verschillende offertes te ontvangen na het indienen van slechts één aanvraag via ons platform.

Een offerteaanvraag indienen voor betonlook stucwerk

Ben je benieuwd naar wat je zal moeten betalen voor het gewenste betonlook stucwerk? Volg dan onderstaand stappenplan:

 1. Ga goed na welk onderdeel van je woning je wilt laten stucen.
 2. Bedenk welk type betonlook stucwerk je wilt en bereken het oppervlakte.
 3. Beschrijf de klus zo goed mogelijk op onze website.
 4. Dien de aanvraag in en wacht enkele dagen tot je de offertes binnen hebt.
 5. Analyseer en vergelijk de offertes om de beste partij te vinden.

Vraag je offertes aan via onze website? Probeer de klus dan zo goed mogelijk te beschrijven, om misverstanden te voorkomen. Ga ook goed na of alle werkzaamheden goed op iedere offerte vermeld staan. Zo weet je zeker dat de prijsindicatie klopt.

Het vergelijken van offertes wordt wel heel eenvoudig met behulp van onze website. Bovendien is het aanvragen van offertes via ons platform altijd gratis en vrijblijvend. Je zit dus nog nergens aan vast na het aanvragen van de offertes. Vind je betonlook stucwerk toch nog iets te prijzig? Dan kun je eventueel ook nog besluiten om verder niets met de offertes te doen.