• Home
 • Stucadoor prijzen

Inzicht in stucadoor prijzen

Van plan om stucwerk te laten aanbrengen, dan is een eerste vraag die naar boven komt, wat kost een stucadoor? Op basis van de prijzen kan de keuze namelijk beïnvloed worden. Zo zijn er verschillende prijzen die gelden bij diverse soorten stucwerk. Ook de wijze waarop de totale kosten berekend worden, kan verschillen per stukadoor.

Om een goed beeld te krijgen van de daadwerkelijke kosten, helpen wij graag met een duidelijk overzicht.

Twee manieren hoe de kosten berekend kunnen worden

Uiteindelijk bij de totale kosten uitkomen kan op 2 manieren. Dit kan afhankelijk van de stukadoor of door een afwijkende opdracht bepaald worden. De wijze hoe de totale kosten tot stand komt is nog niet eens heel spannend. Echter is het wel belangrijk om vooraf te weten welke kosten er gemaakt worden.

De twee methodes waarop kosten berekend kunnen worden:

 1. Op basis van een uurtarief kan een stukadoor de kosten bepalen.
 2. Een vast tarief per vierkante meter afspreken

Beide methodes hebben zijn eigen voor- en nadelen. Daarom willen we hier wat dieper op in gaan.

Uurtarief van een stukadoor

Een stukadoor kan ingeschakeld worden en per uur betaald worden. Hierbij betekend dat de materialen nog niet bij de prijs inbegrepen zitten. Voor een kleine klus kan het interessant zijn om de stukadoor per uur te betalen. Het uurtarief van een stukadoor kan beginnen met €30,- voor een goedkope stukadoor en kan oplopen tot €55,- per uur voor een stukadoor die druk is.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een stukadoor uit de regio

Kosten per vierkante meter

Eerlijk gezegd is dit onze favoriete wijze, puur omdat het meer transparant is. Op basis van een prijs per vierkante meter kunnen de totale kosten ook makkelijk berekend worden. Bij het tarief zitten namelijk alle kosten al inbegrepen. Zowel het materiaal als de uren van een stukadoor.

Bij een kleinere klus kan er wel een hoger tarief per vierkante meter gerekend worden en bij een grote klus is het mogelijk om hier juist wat extra korting op te geven. We willen hieronder graag een tabel delen met de gemiddelde kosten. Hierdoor kan het verschil tussen de stucsoorten duidelijk worden. Echter deze kosten per m2 voor het stucwerk, zijn puur om een indicatie te geven. De daadwerkelijke kosten kunnen afwijken.

Opvallend zijn de lage kosten spuitwerk. Dit is dan ook een populaire keuze. Een kanttekening is wel dat deze prijzen alleen mogelijk zijn bij grotere oppervlaktes. Op deze manier kan een stukadoor op een snelle wijze veel vierkante meters van spack voorzien.

Type stucsoortKosten per vierkante meter (incl. materiaal en arbeid)
SpackspuitenVanaf €6,-
Wanden glad stucenVanaf €10,-
Plafond glad stucenVanaf €14,-
Behangklaar stucenVanaf €9,-
Spachtelputz (korrel)Vanaf €13,-
SchuurwerkVanaf 17,-
RaapwerkVanaf €17,-
Beton cireVanaf €75,-
BuitenstucwerkVanaf €40,-

Het btw tarief op stucwerk

De totale kosten zullen uiteindelijk belast worden met een btw tarief. Voor stucwerk is er een speciale regeling waardoor deze bij woningen die ouder dan 2 jaar, het lage tarief van 9% wordt gehanteerd. Hierbij geldt het tarief van 9% voor de stukadoorswerkzaamheden, zowel aan de voorbereidingen als het daadwerkelijke stucen. Mocht een stukadoor nog andere werkzaamheden doen, die te ver van het stucen af staan, dan zal hiervoor het 21% tarief worden gerekend. Een aantal voorbeelden die de belastingdienst hierbij noemt:

 • Het leggen van een vloer
 • Plaatsen van een gipswand
 • Aanbrengen van tegels op zowel wand als vloer

Over het algemeen zullen de kosten dus vallen onder het 9% tarief. Het is nog wel slim om bij een nieuwbouwwoning na te denken over de mogelijkheden om het stucwerk uit te stellen. Door het stucwerk uit te stellen kan er al direct bespaard worden op de totale kosten. Tevens zullen de wanden bij een nieuwbouwwoning zich nog zetten, hierdoor loopt men het risico op scheuren in het stucwerk.

Advies van een stukadoor

Het inschakelen van een stukadoor is iets wat je niet vaak doet en hierdoor best stressvol ervaren kan worden. Daarom willen we graag een aantal tips meegeven, die het allemaal wat makkelijker maken.

 1. Maken van keuze qua stucwerk – vraag een stukadoor om gratis advies. Zijn er nog vragen over de werking van bepaalde soorten, stel deze vragen gerust. Een stukadoor is gepassioneerd over zijn werk en zal met liefde meer uitleg geven over de mogelijkheden.
 2. Kosten van een stucadoor – Maak vooraf een budget vrij en ga gericht op zoek naar de mogelijkheden binnen het budget. Voordat een stukadoor aan de slag gaat laat hem zijn stucadoor prijzen op papier zetten en leg alles goed vast qua verwachtingen
 3. Garantie op het stucwerk – Leg ook de garantie goed vast, wanneer is de stucadoor klaar en hoe lang vallen eventuele schades nog binnen de garantie. Door zoveel mogelijk vooraf vast te leggen, kan er achteraf de minste onduidelijkheid zijn.
 4. Vraag om referenties – Om zeker van de stukadoor te zijn, is het verstandig om referenties na te vragen. Zoek niet alleen op het internet naar reviews, maar vraag naar recent opgeleverde klussen en probeer waar mogelijk in contact te komen met deze klanten.
 5. Vermijdt zwart werk – Dit kan mogelijk geld besparen, echter is dit ook gelijk het grootste risico en verlies je iedere garantie op het stucwerk.

De stap zetten kan lastig zijn en het is belangrijk om alles goed voor te bereiden. Volg de 5 tips om zo verzekerd te zijn van een goed resultaat. Het vinden van een goede stukadoor kan tijd kosten, maar dit is het allemaal waard om teleurstellend resultaat te voorkomen.

Prijzen stucadoor inclusief volledige afwerking

Goedkope stukadoor vinden

Naast het zorgvuldig kiezen van een stukadoor, zal het budget ook de mogelijkheden bepalen. De vele stukadoors in de regio hanteren allemaal andere tarieven.

Om een goedkope stukadoor te vinden, is het daarom belangrijk om een goede vergelijking te maken. Op basis van de wensen, kunnen wij meerdere stukadoors uit de regio een gratis en vrijblijvende offerte laten maken. Met deze inzichten is het dus mogelijk om op basis van de tarieven de stukadoors te vergelijken.

Naast het vergelijken op tarieven is het altijd verstandig om verder onderzoek te doen naar de beschikbare stukadoors. Zo is het mogelijk om de stukadoors op locatie langs te laten komen en kunnen ze ook verder advies geven.

Een bekende bespaartip op een stukadoor is het werk zonder factuur te laten uitvoeren (zwart werken). Het gebeurt dagelijks, echter de risico’s hiervan zijn in onze ogen te groot. Zeker aangezien het btw tarief voor stucwerk slechts op 9% ligt, is ons advies om wel deze 9% extra te betalen voor zekerheid.

Op het moment dat je enkel de bodemprijs wil betalen, is de kans ook groter dat je je neus zal stoten. Het inschakelen van een betaalbare stukadoor, die tevens kwaliteit levert is het belangrijkste doel. In plaats van de stukadoor te kiezen die puur het laagste tarief hanteert.