• Home
  • Buitenmuur stucen

Buitenmuur stucen

Wil jij je woning graag een andere look geven? Dan is de buitenmuur stucen geen gek idee. Door de buitenmuur te laten stucen, kun je de woning een compleet nieuwe look geven. Een groot voordeel van stucwerk is dat de woning op deze manier niet verbouwd hoeft te worden. 

Ben jij van plan om de buitenmuur te stucen? Dan is het prettig om een goed beeld te hebben van wat dit ongeveer zal kosten. Daarnaast wil je natuurlijk ook een goed overzicht van de mogelijkheden hebben. Op deze pagina lees je alles over de buitenmuur stucen. Na het lezen van deze pagina heb je niet alleen een beter beeld van de prijzen, maar ook van de mogelijkheden. Bovendien kun je via ons platform een offerte aanvragen voor het stucen van de buitenmuur. Zo wordt het eenvoudig om de goedkoopste stukadoor te vinden.

Wat kost de buitenmuur stucen?

Hoeveel het kost om de buitenmuur te stucen is van veel verschillende factoren afhankelijk. Om te beginnen heeft bijvoorbeeld de staat van de buitenmuur veel invloed op de prijs. Het is uiteraard moeilijker om stucwerk aan te brengen op een muur in slechtere conditie. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van je eigen wensen. Er zijn verschillende soorten stucwerk om uit te kiezen als je de buitenmuur wilt laten stucen. Belangrijk is dat het stucwerk goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Het is dus lastig om je een goed beeld te geven van de prijs die je zal betalen voor stucwerk aan de buitenmuur. Wél kunnen we je een indicatie geven. De exacte prijs kan hier echter wel sterk vanaf wijken. Wil je een beter beeld van de prijs, dan raden we je aan om offertes te vergelijken via ons platform. Zo krijg je van verschillende stukadoors een prijs toegestuurd, zodat het makkelijker wordt om een goedkope partij te vinden.

Je buitenmuur stucen

Als je voor stucwerk kiest, dan heb je ontzettend veel mogelijkheden. Dat is ook het geval als je de buitenmuur laat stucen. In dat geval heb je een aantal gebruikelijke opties. Zo heb je bijvoorbeeld gepleisterde plint, schuurwerk en spachtelputz.

Gepleisterde plint

Gepleisterde plint is dus een van de mogelijkheden als je de buitenmuur laat stucen. Gepleisterde plint is vrij eenvoudig schoon te maken. Vroeger werd gepleisterde plint vaak gebruikt om boerderijen te voorzien van stucwerk. Vandaag de dag wordt gepleisterde plint vaak gebruikt om alleen de onderste laag van een woning te voorzien van stucwerk. De uitstraling van de woning kan daarmee totaal anders worden.

Schuurwerk

Schuurwerk is weer een ander pleister die ook veel gebruikt wordt om de buitenmuur mee te stucen. Voordat er schuurwerk op de muur aangebracht kan worden, moet de muur worden voorbehandeld. Is de muur in slechte conditie, dan zal er vaak ook raapwerk aangebracht worden.

Spachtelputz

Spachtelputz wordt voornamelijk binnenshuis erg veel gebruikt. Toch is het ook mogelijk om de buitenmuur met spachtelputz te stucen. Spachtelputz is namelijk stootvast en goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Bovendien is ook de uitstraling van spachtelputz erg geliefd.

Kun je zomaar de buitenmuur stucen?

Wil je de buitenmuur laten stucen, dan is het belangrijk om even na te gaan of hiervoor een vergunning vereist is. Wanneer je het aanzicht van je woning verandert, is hiervoor in veel gevallen namelijk wel een vergunning nodig. Ga daarom bij de gemeente na of een vergunning vereist is. Zo weet je straks precies waar je aan toe bent en kan de stukadoor meteen aan de slag.

Prijzen van de verschillende soorten stucwerk

Laat je de buitenmuur stucen, dan is de prijs onder andere afhankelijk van welk stucwerk je kiest. Hieronder zullen we de gemiddelde prijzen van stucwerk voor je benoemen. Houd er rekening mee dat stucwerk buitenshuis vaak duurder is, omdat het stucwerk van zeer hoge kwaliteit moet zijn. Hierdoor liggen onderstaande prijzen hoger dan de prijzen die je binnenshuis zou betalen.

Soort stucwerkGemiddelde prijs per m²
Spachtelputz€ 30 tot € 60
Schuurwerk€ 35 tot € 65
Gepleisterde plint€ 90

Welk stucwerk kies jij?

Als er gestuct moet worden, kiest men meestal voor spachtelputz. Dat omdat er ontzettend veel mogelijk is met deze vorm van stucwerk. Bovendien is spachtelputz ook zeer geschikt voor buitenshuis, omdat het goed bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden. Spachtelputz is bovendien goedkoper dan de andere vormen van stucwerk.

Welke vorm van stucwerk het best bij je past, is echter ook afhankelijk van je eigen wensen. Het belangrijkste is dat je tevreden bent met het resultaat.

De prijs van het stucwerk is van verschillende factoren afhankelijk

Wil je de buitenmuur stucen en goedkoop uit zijn? Dan is het fijn om te weten welke factoren nu precies invloed hebben op de prijs. Hieronder zullen we de verschillende factoren benoemen en toelichten.

Het type stucwerk dat je gebruikt

Om te beginnen is het afhankelijk van het soort stucwerk hoeveel de buitenmuur stucen zal kosten. Hierboven hebben we de verschillende soorten stucwerk al eens benoemd. De ene soort stucwerk is goedkoper dan de andere soort. Wél is het aan te raden om niet alleen op basis van de prijs te kiezen.

De bescherming tegen scheuren van het stucwerk

Om te voorkomen dat het stucwerk gaat scheuren, zal er soms bescherming moeten worden aangebracht. Het stucwerk kan beschermd worden door middel van gaas of door het voegwerk te vervangen. Het voegwerk vervangen zal je ongeveer € 40 per vierkante meter extra kosten. Als er gaas wordt aangebracht, zorgt dit gaas ervoor dat het stucwerk niet loslaat als het stucwerk onder spanning gaat staan.

De partij die je inhuurt

Ook welke partij je inhuurt kan dus veel invloed hebben op de totale kosten. Om de totale kosten laag te houden, kun je offertes vergelijken door middel van onze website. Op die manier zul je nooit te duur uit zijn. De verschillen tussen stukadoorsbedrijven kunnen vrij groot zijn. Zeker als je een groot oppervlakte laat stucen, kan dit veel schelen op het totale kostenplaatje.

Een stukadoor inhuren tegen een uurtarief

Een stukadoor zal doorgaans een offerte opstellen op basis van het oppervlakte. Soms is het echter ook mogelijk om een stukadoor in te huren tegen een uurtarief. Dat is vooral een goed idee als het slechts een klein oppervlakte betreft. Het uurtarief van een stukadoor kan ook enorm verschillen. Het blijft in dit geval dus een goed idee om de verschillende stukadoren met elkaar te vergelijken. Als het om een groter oppervlakte gaat, is het overigens wel altijd aan te raden om een prijs per m² af te spreken. Je weet immers nooit hoe snel een stukadoor zal werken.

Meer weten over andere soorten stucwerk?

Wil je meer weten over de verschillende soorten stucwerk? Of wil je niet alleen de buitenmuur stucen, maar ook andere werkzaamheden door de stukadoor laten uitvoeren? Dan is het aan te raden om nog even rond te kijken op de website. Op de website vind je namelijk nog veel meer nuttige informatie over stucwerk en de prijzen hiervan. Voor ieder type stucwerk is het mogelijk om prijzen te vergelijken via onze website.

Een offerte voor buitenmuur stucen aanvragen?

Wil je snel weten hoeveel een buitenmuur stucen je zal kosten? Dan is het aan te raden om vandaag nog offertes aan te vragen via ons platform. Binnen enkele dagen na je aanvraag ontvang je al offertes van verschillende stukadoorsbedrijven. Het aanvragen van offertes via ons platform gebeurt altijd vrijblijvend en gratis. Je zit dus nog nergens aan vast zodra je de offertes toegestuurd hebt gekregen.

Probeer de klus zo goed mogelijk te beschrijven om een nauwkeurig beeld van de kosten te krijgen. Ga dus na wat voor stucwerk je wilt en hoeveel vierkante meter er gestuct moet worden.

Zodra je de offertes eenmaal binnen hebt, hoef je ze alleen nog maar met elkaar te vergelijken. Ga ook altijd even na of alle kosten goed op iedere offerte vermeld staan en of de prijzen inclusief of exclusief btw zijn.