• Home
  • Badkamer stucen

Badkamer stucen

De badkamer stucen? Dat is geen slecht idee! Als je de badkamer laat voorzien van stucwerk, is deze vaak beter schoon te houden dan wanneer je voor tegelwerk kiest. Er zijn verschillende soorten stucwerk die waterbestendig zijn en dus goed in de badkamer passen. Stucwerk kan er bovendien ook nog eens ontzettend goed uitzien! Zo krijg je dus een meer originele badkamer die bovendien ook nog eens makkelijk schoon gehouden kan worden.

 

Wil ook jij je badkamer stucen? Neem deze pagina dan goed door. Hier vind je namelijk alles dat je over het stucen van de badkamer moet weten. Zo zullen we je een goed beeld van de kosten geven en nemen we ook de mogelijkheden met je door. Op die manier weet je of stucwerk in de badkamer iets voor jou is.

Verschillende soorten stucwerk voor in de badkamer

Wil je de badkamer stucen, dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten stucwerk te krijgen zijn. Uiteraard weet een stukadoor precies welke soorten stucwerk geschikt zijn voor in de badkamer. Men kiest dan namelijk voor watervast stucwerk dat bij voorkeur ook niet al te glad wordt. Hieronder zullen we de belangrijkste soorten stucwerk benoemen.

Beton Ciré stucwerk

Laten we beginnen met beton ciré. Beton ciré ziet er origineel en mooi uit. Wil je beton ciré laten plaatsen, dan is het wel belangrijk om dit door de juiste stukadoor te laten doen. Wanneer beton ciré op de verkeerde manier geplaatst wordt, zal het namelijk niet zo goed tegen water bestand zijn. Brengt de stukadoor het beton ciré goed aan, dan is dit geen probleem. Het is echter niet aan te raden om beton ciré te gebruiken als vloer voor een inloopdouche.

 

Beton ciré kan in ontzettend veel kleuren worden toegepast. De kans dat je de gewenste kleur kunt laten aanbrengen is dus ontzettend groot.

Tadelakt stucen

Tadelakt is een vorm van stucwerk dat in Marokko is uitgevonden. Tadelakt is een Berbers woord en betekent inwrijven. Tadelakt is ontzettend goed bestand tegen water en zou je dus zelfs in een inloopdouche kunnen aanbrengen. het is bovendien ook stootvast, waardoor het materiaal mooi blijft.  Je kan het zowel op de vloer als op de wand van de badkamer laten aanbrengen.

Daarnaast heeft tadelakt bovendien een erg luxe uitstraling. Wil je een luxueuze badkamer creëren? Dan is tadelakt een fantastische keuze. Houd er wel rekening mee dat tadelakt niet goed bestand is tegen producten met zuren erin. Dat kan het stucwerk aantasten.

Tadelakt is een van de duurdere soorten stucwerk voor in de badkamer. Laat je de badkamer stucen met tadelakt, dan ben je wel verzekerd van stucwerk dat lang meegaat en er prachtig uitziet.

Microcement en microbeton stucwerk

Microcement en microbeton lijken ontzettend veel op elkaar. Zelfs de prijzen zijn ongeveer hetzelfde. Microbeton is gemiddeld slechts iets duurder. Microbeton is bovendien iets grover van structuur. Beide soorten stucwerk zijn waterdicht en dus geschikt voor in de badkamer. Men kan microcement of microbeton in ontzettend veel kleuren aanbrengen. Microcement en microbeton zijn krasbestendig en hebben een natuurlijke uitstraling.

De prijzen voor het badkamer stucen

De badkamer stucen is uiteraard niet gratis. Toch is het stucen zeker de moeite waard. Met een mooie badkamer ziet je woning er namelijk al heel anders uit. Om niet te veel aan het stucwerk uit te geven, raden we je aan om offertes te vergelijken. Ook daarvoor ben je op onze website aan het juiste adres. Benieuwd naar de prijzen van stucwerk in de badkamer?

Hieronder vind je de gemiddelde prijzen voor stucwerk in de badkamer. Houd er rekening mee dat de exacte prijs per stukadoor kan verschillen. Bovendien is dit ook afhankelijk van hoeveel m² er gestuct moet worden.

Soort stucwerkGemiddelde prijs
Beton ciré€ 80 tot € 130 per m²
Tadelakt€ 100 tot € 140 per m²
Microcement€ 110 tot € 120 per m²
Microbeton€ 120 tot € 130 per m²

Nu je een goed beeld hebt van de gemiddelde prijzen, raden we je aan om offertes te vergelijken via ons platform. Zoals je kunt zien, kunnen de prijzen per vierkante meter erg verschillen. Een verschil van € 10 per vierkante meter, kan honderden euro’s schelen als je de hele badkamer laat stucen.

Waarom je badkamer stucen?

Het is tegenwoordig erg populair om de badkamer te laten stucen. Stucwerk is een goed alternatief voor tegelwerk in de badkamer. Met stucwerk heb je geen naden, waardoor de wanden van je badkamer één geheel vormen. Met het juiste materiaal is ook stucwerk watervast. Stucwerk heeft als voordeel dat het hygiënischer is omdat er geen naden zijn. Hierdoor krijg je geen last van vieze voegen, die de kans op schimmel in de badkamer ook kunnen vergroten.

Ook de uitstraling is voor veel mensen een belangrijke reden om de badkamer te laten voorzien van stucwerk.

Stucwerk aanbrengen over tegelwerk

Heeft je badkamer al tegels? Dan is het goed om te weten dat het soms ook mogelijk is om het stucwerk over de tegels aan te brengen. Verwijderen van de tegels is dus niet altijd noodzakelijk. Het is aan te raden om dit te overleggen met de stukadoor. De tegels kunnen met een primer worden behandeld die ervoor zorgt dat het stucwerk goed aan de tegels blijft hechten.

Een nieuwe badkamer van stucwerk laten voorzien

Ook binnen veel nieuwbouw woningen wordt er tegenwoordig voor stucwerk in de badkamer gekozen. De uitstraling van stucwerk zorgt ervoor dat de badkamer er prachtig uit komt te zien. In sommige gevallen wordt de badkamer deels gestuct en deels van tegelwerk voorzien. Wanneer een badkamer gestuct wordt, is het altijd van belang dat dit op de juiste manier gebeurt. Dit omdat het stucwerk watervast moet zijn.

Met stucwerk is van alles mogelijk. Zo heb je bijvoorbeeld veel invloed op de kleur en de textuur van het stucwerk. Hierdoor kun je jouw nieuwe badkamer met stucwerk de gewenste look geven.

Een hygiënische badkamer

Kies je voor de badkamer stucen, dan kies je ook voor een hygiënische badkamer. Met stucwerk in de badkamer heb je namelijk geen last van naden, zoals bij tegelwerk wel het geval is. Die naden worden vaak erg snel vies. Ook kan er zo eerder schimmel in de badkamer ontstaan. Ook daarom is het dus geen gek idee om de badkamer te stucen!

Ander stucwerk benodigd?

Wil je niet alleen de badkamer stucen, maar wil je eventueel ook andere ruimtes van stucwerk laten voorzien? Dan raden we je aan om ook de overige pagina’s op de website door te nemen. We bieden je ook de mogelijkheid om offertes aan te vragen voor andere soorten stucwerk. Zo heb je altijd de juiste informatie én een scherpe prijs als je stucwerk laat uitvoeren door een stukadoor.

Een offerte aanvragen voor het stucen van de badkamer

De prijzen voor het stucen van de badkamer kunnen erg uiteenlopen. Dit is ook afhankelijk van door welke stukadoor je de badkamer laat stucen. Via ons platform is het mogelijk om offertes aan te vragen bij verschillende stukadoors. Op die manier wordt het eenvoudig om de goedkoopste partij te vinden.

Het indienen van een offerte-aanvraag is ontzettend simpel. Beschrijf het stucwerk zo goed mogelijk. Geef dus ook aan hoeveel m² gestuct moet worden. Hoe beter je de opdracht beschrijft, hoe nauwkeuriger de stukadoors kunnen berekenen hoeveel de klus je zal kosten. Een aantal dagen nadat je de aanvraag ingediend hebt, heb je al verschillende offertes ontvangen. Alle offertes ontvang je gratis en vrijblijvend.

Uiteraard is niet alleen de prijs, maar ook de kwaliteit van het stucwerk zeer belangrijk. Ga daarom ook na wat voor werk de stukadoors leveren. Dit kun je onder andere bepalen aan de hand van recensies op het internet. Deze kunnen je een goed beeld geven van de ervaringen van andere klanten. Ga echter niet op één recensie af, maar kijk naar het grote plaaatje.