• Home
  • Uurtarief stukadoor

Uurtarief van een stukadoor

Op zoek naar een stukadoor die je graag per uur zou willen betalen? Op basis van een uurtarief is het mogelijk om een stukadoor voor zowel kleinere klussen als grotere klussen in te huren. Als is bij grotere klussen vaak slimmer om een prijs per vierkante meter af te spreken.

Het uurtarief wat een stukadoor hanteert zal afhankelijk zijn van de werkzaamheden en de ervaring van de stukadoor. Zo zal een ervaren stukadoor, voor moeilijk te stucen muur of plafond, een hoog uurtarief vragen.

Per stukadoor zal het uurtarief uiteen kunnen lopen beginnend bij een tarief van €25,- voor een goedkope stukadoor, tot een tarief van €50,- voor een erkende/ervaren stukadoor.

Aantal m2 per uur stucen

Enkel blind staren op het uurtarief is sterk af te raden. Een stukadoor met een laag uurtarief kan nog steeds duur zijn.. Dat is niet zo gek, zo is dit ook met het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’. Wanneer een goedkope stukadoor maar de helft aantal m2 per uur kan doen dan een stukadoor die 20% duurder is, dan ben je uiteindelijk nog duurder uit.

Het gaat dus om hoeveel een stukadoor per m2 kost en is het minder relevant hoelang die daar over doet. Echter is dit vooraf lastig in te schatten bij een uurtarief stukadoor.

Vensterbank glad strijken

Een alternatief is dan om een prijs per m2 af te spreken. Zo ben je zelf niet afhankelijk van de snelheid waarmee een stucadoor werkt. Met een tarief per m2 ben je ook zekerder van de kosten die uiteindelijk gerekend worden. Laat de stucadoor vooraf een offerte opstellen met de totale kosten.

Het nadeel hierbij kan zijn dat een stukadoorsbedrijf op een sneller tempo probeert zoveel mogelijk vierkante meters te maken. Echter je mag ervan uit gaan dat een stukadoor kwaliteit levert, anders loopt die het risico dat hij zijn eigen werkt dient te herstellen.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een stukadoor uit de regio

Factoren die de prijs bepalen

Om de kosten van het stucwerk te kunnen berekenen, is er naast het uurtarief nog meer informatie nodig. De volgende factoren zullen de totale kosten van de klus bepalen.

  1. Het soort stucwerk – Er zit een groot verschil in de soorten stuc. Niet alleen zijn de kosten voor het materiaal verschillend, maar ook de werkwijze kost in sommige gevallen meer tijd. Bijvoorbeeld het aanbrengen van beton-cire in een badkamer vergt meer kunde dan het glad stucen van een wand in de woonkamer.
  2. Grootte van het oppervlakte – Geheel afhankelijk van de grootte zullen de kosten berekend kunnen worden. Dit kan op basis van een prijs per vierkante meter. Echter zal er in verhouding bij een klein oppervlakte, hogere opstartkosten zijn. Daarom is het verstandig om vooraf goed na te denken en zoveel mogelijk tegelijkertijd op te laten knappen.
  3. Verschil tussen wanden en plafonds – Het stucen van wanden is in de regel goedkoper dan het laten stucen van een plafond. Bij een plafond kost het meer tijd om het stucwerk aan te brengen. Bij spuitwerk zit hier geen verschil in, de kosten voor wanden en plafonds zullen in dat geval gelijk liggen.
  4. Huidige staat van het oppervlakte – Hoe ruw is ondergrond. Is er nog veel werk nodig ter voorbereiding en hoe glad is het momenteel? Hoe vlakker de ondergrond is, des te minder materiaal er nodig is om het gewenste resultaat te krijgen.

Het specifieke uurtarief zal dus grotendeels op de klus afgestemd worden. Daarbij zal een stukadoor ook een inschatting geven over het aantal uren. Welke kosten er nog extra bij komen, zal in een offerte gespecificeerd moeten worden. Hiervoor kan een stukadoor het beste op locatie langs komen, om zo een goed beeld te krijgen.

Kom in contact met een stukadoor

De beste manier om een antwoord te krijgen over de kosten en het uurtarief stukadoor in de regio, kan het beste contact worden gezocht met de vakspecialist. Deze kan verder ook adviseren in de mogelijkheden en de verwachtingen duidelijk toelichten.

De taak is het vinden van een geschikte stukadoor, die ook binnen het budget valt. Afhankelijk van het budget en de wensen zal bepalen hoe lastig dit gaat zijn. Hierbij helpen wij graag en bieden wij een gratis vergelijking aan. Met een vergelijking is het mogelijk om direct inzicht in de kosten te krijgen.