Spackspuiten

Heb je al eens gehoord van spackspuiten? Spackspuiten gebeurt met een machine. Doordat spackspuitwerk met een machine wordt aangebracht, is het ook een zeer goedkope vorm van stucwerk. Het materiaal wordt onder hoge druk op de wand of op het plafond gespoten. Spackspuiten is bijvoorbeeld ideaal als er scheuren in je wanden of plafond zijn ontstaan. Ben je benieuwd naar hoe spackspuiten nu precies werkt en wat je ervoor betaalt? Op deze pagina lees je alles over spackspuitwerk. Daarnaast geven we je de mogelijkheid om offertes op te vragen en met elkaar te vergelijken. Zo betaal je nooit te veel voor spackspuitwerk.

Hoeveel kost spackspuiten?

Wat spackspuiten kost, is van veel verschillende factoren afhankelijk. Om te beginnen zal de prijs namelijk per partij verschillen. Daarnaast betaal je vaak minder per vierkante meter als je een groter oppervlakte laat afwerken. Het is om deze reden moeilijk om je een goed beeld van de prijzen te geven. We kunnen je wel een voorbeeld geven van wat je gemiddeld betaalt.

Type spackspuitenGemiddelde prijs
Spackspuiten zonder kleur€  7 tot € 9 per vierkante meter
Spackspuiten in de gewenste kleur€ 8 tot € 11 per vierkante meter

Als je een beter beeld wilt van wat spackspuiten je precies zal kosten, is het aan te raden om offertes aan te vragen. Het aanvragen van offertes via ons platform is ontzettend eenvoudig. Met slechts één aanvraag kun je offertes opvragen bij verschillende stukadoorsbedrijven. Zo betaal je ook nooit meer dan noodzakelijk.

Waarom spackspuiten?

Spackspuiten heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudiger om aan te brengen dan stucwerk. Het gebeurt namelijk met een machine, waardoor snel een groot oppervlakte afgewerkt kan worden. Spack spuiten is veel minder arbeidsintensief dan stucwerk, waardoor je ook een veel lager bedrag betaalt.

Spackspuiten is een zeer goede keuze als je een kleine laag stucwerk wilt laten aanbrengen en niet te veel wilt betalen. Stucwerk heeft echter ook bepaalde voordelen. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten stucwerk, dan is het aan te raden om ook eens de andere pagina’s op onze website door te nemen.

Hieronder benoemen we de voordelen van spackspuiten:

  • Snel aan te brengen
  • Goedkoop
  • Een korrelige structuur
  • Ideaal om een wand of plafond mee te renoveren

Wat is spackspuitwerk nu precies?

Spackspuiten gebeurt dus met een machine onder hoge druk. Spackspuitwerk heeft een korrelige structuur. Je hebt zelf invloed op het formaat van die korrels. Je kunt namelijk aan de stukadoor aangeven wat de dikte van de korrels moet zijn. Het is overigens ook mogelijk om een kleur uit te kiezen. Spackspuitwerk kan direct in de gewenste kleur worden aangebracht. Hierdoor hoef je niet extra te betalen om de muur ook nog eens te laten sauzen. Voor gekleurd spackspuitwerk betaal je wel net iets meer, maar die kosten zijn niets vergeleken met wanneer je de wand ook nog eens zou laten verven. Spackspuiten is een uitstekende manier om een wand snel te herstellen.

Alternatieven voor spackspuitwerk

Een goed alternatief voor spackspuitwerk is latex spuiten. Latex is de betere keuze als je het oppervlak glad wilt houden. Latex wordt meestal in een dunne laag aangebracht. De ondergrond blijft relatief goed zichtbaar. Latex is hierdoor vooral geschikt als je de wand of het plafond bijvoorbeeld wilt verven. Qua prijs is latex spuiten ongeveer gelijk aan spackspuitwerk.

Het is ook mogelijk om je wand af te werken met behulp van een sierpleister. Een sierpleister wordt met een spaan aangebracht. Dit is arbeidsintensiever en dus zul je ook meer per vierkante meter betalen. Er wordt echter wel een dikke laag aangebracht, waardoor sierpleister goed tegen een stootje kan.

Ben je benieuwd naar de alternatieven voor spackspuitwerk? Kijk dan ook eens op de andere pagina’s op onze website. Zo krijg je een uitstekend beeld van wat er allemaal mogelijk is. Voor alle werkzaamheden die je aan de stukadoor kunt overlaten is het mogelijk om offertes op te vragen via ons platform. Zo ben je ook altijd relatief goedkoop uit.

Geld besparen op spackspuiten?

Heb je een beperkt budget en wil je toch je wand of plafond laten spackspuiten? Of vind je het gewoon belangrijk dat je niet meer dan noodzakelijk betaalt? Dan hebben we hieronder een aantal handige tips opgesomd waarmee je geld kunt besparen als je een stukadoor inschakelt. Door enkele van onderstaande tips te combineren, kun je ontzettend veel geld besparen op het totaalbedrag. Het is daarom een goed idee om onderstaande tips eens door te nemen als je van plan bent om je wanden en/of plafond te laten afwerken.

1. Controleer het btw-tarief

Is je woning ouder dan twee jaar? Dan is het belangrijk om te weten dat het  9%-tarief in dit geval telt. Je betaalt in deze situatie dus geen 21% belasting, maar slechts 9%. Dit scheelt enorm op de totaalprijs. Controleer daarom altijd of dit juist in rekening wordt gebracht. Het is overigens goed om te weten dat dit 9%-tarief ook voor andere werkzaamheden aan de woning geldt. Denk bijvoorbeeld ook aan schilderen, isoleren, behangen en schoonmaakwerkzaamheden.

2. Zelf de werkzaamheden voorbereiden

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een aantal werkzaamheden op te pakken als je geld wilt besparen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de ruimte afplakken of zelf opruimen zodra de expert klaar is met spackspuiten. Belangrijk is wel dat je dit vooraf altijd goed met de specialist overlegd. Zo ontstaan er geen misverstanden. Vraag ook na of de garantievoorwaarden veranderen als je zelf bepaalde werkzaamheden oppakt.

Als je zelf bepaalde werkzaamheden oppakt, kan dit de stukadoor veel tijd schelen. Hierdoor hoeft hij waarschijnlijk ook minder kosten in rekening brengen.

3. Verschillende klussen door de stukadoor laten uitvoeren

Het is ook een optie om verschillende klussen door de stukadoor te laten oppakken. Als je de stukadoor veel werk oplevert, zul je in veel gevallen korting krijgen. Laat bijvoorbeeld de badkamer aanpakken door dezelfde stukadoor. Moeten je buitenmuren ook weer eens gestuct worden? Dan kun je dit wellicht ook meteen laten doen. De totale kosten van de klus zullen dan hoger liggen, maar je bent meestal wel goedkoper uit dan wanneer je de werkzaamheden opdeelt.

Als er bij je buren ook gestuct moet worden, kunnen jullie ook afspreken om samen een stukadoor in te huren. Zo krijgen jullie in veel gevallen kwantumkorting. Dit zorgt ervoor dat zowel jij als je buren een leuk bedrag kunnen besparen.

4. Vergelijk offertes van verschillende stukadoorsbedrijven

Als je niet te veel wilt betalen, is het ook belangrijk om offertes van verschillende stukadoorsbedrijven goed met elkaar te vergelijken. Op die manier zal je niet snel te veel betalen. Het vergelijken van offertes is mogelijk door middel van ons platform. Via ons platform kun je offertes opvragen bij diverse stukadoorsbedrijven.

Offertes aanvragen voor spackspuiten

Wil je graag je wanden of plafond laten spackspuiten? Dan is het dus belangrijk dat je offertes hebt om te vergelijken. Gelukkig kun je de offertes tegenwoordig eenvoudig aanvragen via ons platform. Je hoeft slechts één aanvraag in te dienen en na enkele werkdagen zul je offertes van verschillende stukadoorsbedrijven ontvangen. Deze offertes kun je vervolgens naast elkaar leggen om na te gaan welke partij het goedkoopst is.

Om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je de klus zo goed mogelijk beschrijft in je aanvraag. Bovendien raden we je aan om de offertes goed te analyseren. Ga altijd even na of het stukadoorsbedrijf de werkzaamheden juist op de offerte vermeld heeft. Om na te gaan welke kwaliteit een stukadoorsbedrijf levert, kun je de bedrijfsnaam googelen. Op die manier kun je de recensies van het bedrijf inzien.

Het aanvragen van offertes via ons platform is veilig en betrouwbaar. We zullen je gegevens enkel gebruiken voor de offertes die je toegestuurd krijgt. Daarnaast is het indienen van een aanvraag gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast als je een aanvraag bij ons indient!