• Home
 • Glad stucwerk

Glad stucwerk

Vind je het mooi als je wanden glad zijn afgewerkt? Dan kun je glad stucwerk laten aanbrengen door een stukadoor. Glad stucwerk heeft veel voordelen. Daarnaast vormt het een uitstekende basis voor andere soorten wandafwerking. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Dan is het aan te raden om deze pagina eens goed door te nemen. Op deze pagina hebben we namelijk alle benodigde informatie over glad stucwerk geplaatst. Bovendien bieden we je de mogelijkheid om offertes op te vragen en te vergelijken. Zo ben je goedkoop uit als je glad stucwerk laat aanbrengen.

Met glad stucwerk oogt een ruimte groter

De wanden van je woning beslaan vrij veel oppervlakte. Het is dan ook niet gek dat het stucen van de wanden een enorm verschil kan maken wat de uitstraling van de woning betreft. Door de wanden van glad stucwerk te voorzien, ziet een ruimte er een stuk groter uit. Vooral als je een kleine ruimte hebt, is het dus aan te raden om glad stucwerk aan te brengen.

De ideale basis voor andere afwerkingen

Glad stucwerk is de ideale basis voor verschillende afwerkingen. Zo kan glad stucwerk bijvoorbeeld gebruikt worden als de basis voor de volgende afwerkingen:

 • Sauzen
 • Behangen
 • Spachtelputz
 • Latex spuiten

Ben je van plan om een van deze soorten afwerkingen op je wanden te laten aanbrengen? Dan is het geen slecht idee om eens te overleggen met een stukadoor of het verstandig is om eerst een basis van glad stucwerk aan te brengen.

Glad stucwerk is zeer gemakkelijk te repareren

Een belangrijk voordeel van glad stucwerk is dat het zeer eenvoudig te repareren is als er bijvoorbeeld scheuren zijn ontstaan. Zou je een afwerking met textuur hebben, dan is het bijna onmogelijk om dit op een manier te repareren dat het niet langer zichtbaar is dat er ooit schade is geweest. Bij glad stucwerk is dit een stuk eenvoudiger, omdat er geen sprake is van een textuur in het stucwerk. Om die reden wordt glad stucwerk ook vaak gebruikt voor nieuwbouwwoningen, waarbij de muren nog werken.

Het ideale stucwerk voor nieuwbouw woningen

Glad stucwerk is een van de beste keuzes als je een nieuwbouw woning wilt laten stucen. Een nieuwbouw woning heeft namelijk muren die nog werken. Hierdoor is het risico op scheuren veel groter. Dat betekent echter niet dat je de wanden helemaal niet kunt stucen. Je moet er alleen rekening mee houden dat er eerder scheuren kunnen ontstaan. Glad stucwerk zal in een nieuwbouwwoning doorgaans wel veel minder kosten. Omdat glad stucwerk bovendien gemakkelijk te herstellen is, is dit een van de betere keuzes voor nieuwbouw woningen.

Voor nieuwbouw woningen moet meestal slechts een kleine laag stucwerk gebruikt worden. Enkele millimeters is vaak al voldoende. Bij een oudere woning moet er soms een centimeters dikke laag aangebracht worden. Vandaar dat stucwerk in een nieuwbouwwoning vaak veel goedkoper is.

De prijzen van glad stucwerk

Hoeveel glad stucwerk je zal kosten is van veel verschillende factoren afhankelijk. Zo betaal je per m² vaak minder wanneer je een groter oppervlak laat stucen. De exacte prijs van het stucwerk is ook afhankelijk van de dikte van de laag die wordt aangebracht. Bovendien is de prijs afhankelijk van door welk bedrijf je het stucwerk laat aanbrengen. Een goede prijsindicatie geven is dus niet eenvoudig. Het is echter wel mogelijk om gemiddelde prijzen te benoemen. In de tabel hieronder kun je aflezen wat je gemiddeld zal betalen voor glad stucwerk.

Type glad stucwerkGemiddelde prijs per m2
Wanden nieuwbouwwoning€ 9
Plafond nieuwbouwwoning€ 15
Wanden oudere woning€ 15
Plafond oudere woning€ 18

Zoals je kunt zien betaal je voor een nieuwbouwwoning over het algemeen minder. Dit omdat de muren nog relatief eenvoudig af te werken zijn, omdat ze nog niet veel vaker zijn afgewerkt. Bij oudere woning hebben de wanden vaak al meerdere lagen stucwerk gehad en is het moeilijker om de wand mooi egaal te krijgen. Bovendien heeft glad stucwerk in het geval van een nieuwbouwwoning niet altijd een primer nodig om te hechten.

Voor het plafond betaal je over het algemeen minder dan voor het afwerken van de wanden. Het plafond is namelijk moeilijker te bereiken, waardoor de stukadoor er langer mee bezig zal zijn.

Glad stucwerk verven of behangen

Glad stucwerk kun je het best altijd van een verflaag voorzien, en niet kaal laten. Op die manier krijgen de wanden een mooie egale kleur. Bovendien wordt het stucwerk op deze manier goed beschermd door een laag verf. Als je het gladde stucwerk wilt gaan verven, dan is het belangrijk dat het stucwerk ook echt mooi vlak wordt afgewerkt. We spreken dan van sausklaar stucen.

Het is ook mogelijk om het stucwerk klaar te maken voor behang. In dat geval hoeft het stucwerk in principe minder vlak gemaakt te worden. We spreken dan van behangklaar stucen. Dit is meestal goedkoper dan wanneer je de wanden sausklaar laat stucen.

Bespreek vooraf de garantievoorwaarden

Laat je het glad stucwerk aanbrengen door een stukadoor? Dan is het aan te raden om vooraf al de garantievoorwaarden te bespreken. Op die manier is het voor jou ook duidelijk of je nog garantie hebt als er scheuren in het stucwerk ontstaan. Over het algemeen hoef je overigens niet op scheuren etc. te rekenen, maar het is wel verstandig om hier afspraken over te maken. Over het algemeen geeft een stukadoor zo’n vijf jaar garantie op stucwerk binnenshuis.

Glad stucwerk kan vrijwel overal worden aangebracht

Het is goed om te weten dat je glad stucwerk in vrijwel iedere ruimte kunt aanbrengen. Echter, is het wel van belang dat het stucwerk zich aan de ondergrond kan hechten. Over het algemeen hoef je je hier geen zorgen over te maken. Twijfel je wel, dan is het aan te raden om dit met een stukadoor te bespreken. Glad stucwerk zal zich hechten aan iedere ondergrond met zuigend vermogen.

Glad stucwerk wordt in ontzettend veel verschillende soorten ruimtes toegepast, omdat een woning al snel groter lijkt als de wanden compleet glad zijn. Ideaal dus voor in de slaapkamer en voor in de woonkamer. Ook als je een kleine keuken hebt, is het een goed idee om voor glad stucwerk te kiezen.

De voor- en nadelen van glad stucwerk

Wil je een goed overzicht van de voor- en nadelen van glad stucwerk? We zullen beiden voor je op een rijtje zetten, zodat je goed voor jezelf kunt bepalen of dit type stucwerk geschikt is voor jou.

De voordelen van glad stucwerk:

 • Gemakkelijk te repareren
 • Ideaal voor nieuwbouwwoningen
 • Hecht aan vrijwel iedere ondergrond
 • De perfecte basis voor verschillende afwerkingen
 • Relatief goedkoop

De nadelen van glad stucwerk:

 • Het duurt even voordat glad stucwerk droog is
 • Glad stucwerk kan over het algemeen minder goed tegen een stootje dan stucwerk met reliëf

Offertes aanvragen voor glad stucwerk

Ben je benieuwd naar wat je exact zal betalen voor glad stucwerk? Dan is een prijsindicatie uiteraard niet voldoende. In dit geval is het prettig als je offertes hebt. Gelukkig is het via onze website mogelijk om offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. Het aanvragen van offertes is zeer eenvoudig.

Wil jij graag offertes van verschillende stukadoorsbedrijven met elkaar vergelijken? Volg dan onderstaand stappenplan:

 1. Omschrijf de klus zo goed mogelijk en dien een aanvraag in op de website.
 2. Wacht enkele dagen tot je offertes binnen hebt.
 3. Vergelijk de offertes met elkaar om de voordeligste partij te vinden.

Het vergelijken van offertes is dus zeer eenvoudig! Bovendien is het aanvragen van offertes ook gratis en vrijblijvend. Weet je nog niet zeker of glad stucwerk voor jou de juiste keuze is? Lees je op onze website dan ook in over andere soorten stucwerk. Over vrijwel iedere vorm van stucwerk is informatie te vinden op onze website. Het is bovendien mogelijk om eenvoudig offertes aan te vragen en te vergelijken voor ieder type stucwerk met behulp van ons platform.