• Home
  • Gipsplaten afwerken

Gipsplaten afwerken

Gipsplaten afwerken kun je het best overlaten aan een stukadoor. Gipsplaten zien er erg kaal uit. Kies je ervoor om te behangen of schilderen, dan kun je de gipsplaten wel een erg sfeervolle uitstraling geven. Wil je gipsplaten kunnen behangen of schilderen? Dan is het belangrijk om de gipsplaten eerst af te laten werken door een stukadoor. Zo zijn de gipsplaten klaar om geschilderd of behangen te worden.

Door middel van stucwerk kunnen de gipsplaten een glad oppervlak krijgen. Hierdoor is het mogelijk om de gipsplaten van behang of verf te voorzien.

Ben jij van plan om je gipsplaten af te laten werken? Dan lees je op deze pagina alles over het laten afwerken van gipsplaten door een stukadoor. Ook geven we je een goed beeld van de prijs en bieden we je de mogelijkheid om offertes aan te vragen. Zo kun je verschillende stukadoors goed met elkaar vergelijken. Het aanvragen van offertes via ons platform is gratis en vrijblijvend.

Hoe werkt het afwerken van gipsplaten normaliter?

Om gipsplaten mooi af te werken, zullen eerst alle naden gedicht moeten worden. Dat geldt ook voor schroefgaten. Dit gebeurt door middel van gipsmortel. Eerst wordt er gaas op de gipsplaten aangebracht. Op die manier zullen er later geen scheuren in het gips ontstaan. Het gipsmortel wordt vervolgens met een spaan aangebracht. Na het aanbrengen en drogen van het gipsmortel, wordt er nog een laag aangebracht. Dit omdat het gips kan inkrimpen. De hoekjes van de gipsplaten worden meestal gedicht met kit.

Voordat gipsplaten afgewerkt kunnen worden, moeten de gipsplaten eerst droog zijn. Ook mogen er geen grote verschillen in de ondergrond zijn. Wanneer de gipsplaten wel dergelijke verbreken vertonen, kan dit op den duur ten koste gaan van de uitstraling.

Het voorstrijken van de gipsplaten

Als de stukadoor de gipsplaten voor je stuct, dan hoef je de naden van de gipsplaten vooraf niet dicht te maken. Dat is een klus die je kunt overlaten aan de stukadoor. Wel kan het verstandig zijn om de gipsplaten zelf voor te strijken met een primer. Echter, kan ook dit overgelaten worden aan de stukadoor. De klus zal dan wel duurder uitvallen dan wanneer je dit zelf oppakt. Dat terwijl het voorstrijken met een primer iets is dat je ook prima zelf kunt doen. Een goede tip om geld te besparen op de stukadoor kosten dus!

Het voorstrijken van de gipsplaten is belangrijk omdat het gips op die manier beter zal hechten aan de gipsplaten. Op die manier zal het gips op den duur niet loslaten. Zou je dit overslaan, dan kan het nieuw aangebrachte gips wél loslaten. Dat wil je uiteraard niet.

Gipsplaten afwerken is een klus voor de stukadoor

Zelf gipsplaten afwerken is niet eenvoudig. Alle naden moeten namelijk goed afgewerkt worden. Er mag geen druk op de gipsplaten ontstaan. Een stukadoor weet precies hoe hij het stucwerk mooi glad krijgt. Hierdoor zal het resultaat het best zijn. Zonder ervaring is het moeilijk om het oppervlak zo mooi glas te krijgen als een stukadoor dat kan. Logisch, want een stukadoor heeft natuurlijk jarenlang ervaring met gipsplaten afwerken en andere vormen van stucwerk.

Wil je zeker zijn van een prachtig resultaat? Dan is het aan te raden om een offerte aan te vragen via ons platform. Op die manier kun je er echt zeker van zijn dat je gipsplaten straks klaar zijn om geschilderd of behangen te worden.

Voorbereiding voor gipsplaten afwerken

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook bij gipsplaten afwerken. Zo hebben we eerder al aangegeven dat de gipsplaten met een primer behandeld moeten worden. Een stukadoor weet precies welke primer het meest geschikt is voor de gipsplaten. Zo kan hij de gipsplaten zo afwerken dat de laag gips goed blijft hechten en dat het resultaat dus mooi blijft.

Om de naden van gipsplaten af te werken, moet vaak iets meer materiaal gebruikt worden dan voor bijvoorbeeld het glad maken van de gipsplaten. De kosten zullen met veel naden dus hoger oplopen. Dit is echter wel essentieel. Net als dat de naden ook met gaas afgedekt moeten worden, omdat er anders scheuren kunnen ontstaan.

Het gips moet na het drogen nogmaals in de naden aangebracht worden omdat het na het aanbrengen zal krimpen.

Hoeveel kost gipsplaten afwerken door een stukadoor?

Het is altijd lastig om een prijsindicatie te geven voor werkzaamheden zoals gipsplaten afwerken. Dit omdat de prijs voor gipsplaten afwerken door een stukadoor ook per stukadoor zal verschillen. Ook zijn er verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de prijs. Wél kunnen we een indicatie van de kosten geven. Houd er dus wel rekening mee dat de exacte kosten hiervan kunnen afwijken. We geven slechts een beeld van de gemiddelde kosten.

  • Het dichten van de naden kost gemiddeld € 4 per strekkende meter naad.
  • Het glad maken van de gipsplaten (het afwerken zelf dus) kost ongeveer € 9 per vierkante meter gipsplaat.

Kwaliteit is zeer belangrijk bij gipsplaten afwerken

Gipsplaten afwerken is iets wat zorgvuldig moet gebeuren. Als je de platen gaat behangen of schilderen, dan wil je namelijk dat er geen scheuren in de gipsplaten ontstaan. Dan is al het werk voor niets geweest. Daarom is het zo belangrijk dat je gipsplaten afwerken aan een stukadoor overlaat.Gipsplaten afwerken door een stukadoor hoeft niet duur te zijn. Er zijn echter wel grote prijsverschillen tussen stukadoorsbedrijven.

Wil je er zeker van zijn dat je niet te veel betaalt, dan kun je er het best voor kiezen om offertes met elkaar te vergelijken. Op die manier voorkom je dat je meer dan noodzakelijk betaalt. De kwaliteit van de verschillende stukadoorsbedrijven kun je beoordelen aan de hand van recensies op het web. Je kunt er echter van uitgaan dat een stukadoor de gipsplaten deskundig kan afwerken, dat is immers zijn werk.

Na het afwerken van de gipsplaten

Na het gipsplaten afwerken door stukadoor kun je de gipsplaten behangen of schilderen. Dit kun je overlaten aan een expert, maar ook zelf oppakken. Ook nu geldt vaak dat de resultaten het mooist zullen zijn als je het overlaat aan een expert. De meeste mensen zijn echter wel in staat om schildwerk te verrichten. Belangrijk is om je goed in te lezen, zodat het resultaat het mooist zal zijn. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de gipsplaten na het afwerken te laten voor wat ze zijn. Met stucwerk alleen zullen de gipsplaten er al veel beter uitzien dan voorheen.

Andere werkzaamheden voor de stukadoor?

Ook als je andere soorten stucwerk aan de stukadoor wilt overlaten, ben je op onze website aan het juiste adres. Over allerlei soorten stucwerk vind je op de website namelijk informatie. We raden je aan om ook eens onze andere pagina’s te bekijken als je meer werkzaamheden voor de stukadoor hebt. We bieden je voor ieder soort stucwerk de mogelijkheid om offertes aan te vragen en te vergelijken. Dit kan je tijdens een grote renovatie ontzettend veel geld schelen.

Een offerte aanvragen voor gipsplaten afwerken

Ben jij benieuwd naar wat het afwerken van gipsplaten je ongeveer zal kosten? Dan kun je een aanvraag indienen via de website. Wij zullen de aanvraag dan doorsturen naar verschillende stukadoors. Doordat je van verschillende stukadoors een offerte krijgt toegestuurd, wordt het makkelijker om te kiezen op basis van prijs.

De stukadoor moet een goed beeld hebben van de klus om een betrouwbare prijsindicatie te kunnen geven. Beschrijf de klus daarom zo goed mogelijk. Bereken eerst het oppervlak van de gipsplaten in vierkante meters. Meet daarnaast ook het aantal strekkende meter naden dat je wilt laten afwerken. Zo krijgen de stukadoorsbedrijven een goed beeld van de klus en zal de prijsindicatie betrouwbaar zijn.

De offertes die je via onze website aanvraagt zijn altijd gratis en bovendien vrijblijvend. Je zit dus nog nergens aan vast na het indienen van een aanvraag via de website.