Stucen

Wil jij een specialist inschakelen voor het stucen in je woning? Dan is het verstandig om offertes met elkaar te vergelijken om de goedkoopste stukadoor te vinden. De prijzen die verschillende stukadoorsbedrijven hanteren, kunnen namelijk enorm van elkaar verschillen. Door de prijzen voor het stucen goed te vergelijken, voorkom je dat je te veel betaalt. 

Op deze pagina lees je alle benodigde informatie over het aanvragen van een offerte voor het stucen. Bovendien geven we je handige tips om geld te besparen op stucwerk.

Hoeveel zal het stucen je kosten?

Ben jij benieuwd naar wat het je zal kosten om een expert te laten stucen in je woning? Dat is afhankelijk van hoeveel stucwerk en ook van wat voor stucwerk je nodig hebt. Bovendien kunnen de prijzen van het stucen enorm verschillen. Vaste prijzen geven is hierdoor lastig. Het is echter wel mogelijk om je een beeld te geven van de prijs die je zal betalen door gemiddelde prijzen te noemen.

Hieronder vind je een tabel met de gemiddelde prijzen die je voor stucwerk zal betalen. De gemiddelde prijzen voor het stucen geven we in euro per vierkante meter. Dit omdat je zo gemakkelijker kunt berekenen hoeveel je in totaal ongeveer kwijt zal zijn. De prijzen hieronder zijn inclusief materiaal en btw.

Werkzaamheden stukadoorPrijs
Spackspuiten€ 5 tot 11 per vierkante meter
Sierpleister€ 12 tot 23 per vierkante meter
Sausklaar stucen€ 10 tot 25 per vierkante meter
Behangklaar stucen€ 10 tot 18 per vierkante meter
Plafond stucen€ 15 tot 30 per vierkante meter
Raapwerk€ 18 tot 30 per vierkante meter

Hoeveel het stucen kost, is dus ook afhankelijk van wat er precies moet gebeuren. Spackspuiten is het goedkoopste, omdat dit met een machine kan. Hierdoor is de stucadoor vrij snel klaar met het werk.

De werkzaamheden van een stukadoor

Voor het stucen kun je dus terecht bij de stukadoor, maar wat houden de verschillende werkzaamheden van de stukadoor nu precies in? Hieronder zullen we verschillende stucwerkzaamheden toelichten. Zo weet je precies waarvoor jij het best de stukadoor kunt inschakelen.

Spackspuiten

Zoals we eerder al aan hebben gegeven, kan spackspuiten met een machine. Onder hoge druk en met behulp van deze machine zal de stukadoor een pleisterlaag op de muur spuiten. Spackspuiten kan ontzettend snel gaan.

Sierpleister

Sierpleister wordt met een spaan aangebracht. Het is een materiaal dat erg hard wordt, waardoor het moeilijk te beschadigen is. Sierpleister kan in verschillende texturen worden aangebracht.

Sausklaar stucen

Als er sausklaar gestuct moet worden, dan wordt het oppervlak helemaal egaal gemaakt. Hierdoor kost deze vorm van stucwerk relatief veel werk. Zodra een oppervlak sausklaar gestuct is, kan het makkelijk gesausd worden.

Behangklaar stucen

Bij behangklaar stucen hoeft het oppervlak niet helemaal egaal te worden. Behang is immers ook aan te brengen op een oppervlak dat niet perfect egaal is. Wél worden de grootste oneffenheden weggewerkt. Behangklaar stucen kost minder tijd dan sausklaar stucen.

Plafond stucen

Het plafond kan op verschillende manieren gestuct worden. De exacte prijs van het stucwerk op het plafond hangt dan ook grotendeels af van de manier waarop gestuct wordt. Het plafond stucen kost meer dan het stucen van een muur. Dit omdat het plafond moeilijker te bereiken is.

Raapwerk

Bij raapwerk worden muren en/of plafond vlak gemaakt met behulp van een dikke laag cementmortel of gips. Raapwerk wordt voornamelijk gebruikt om muren in erg slechte conditie te herstellen. Zodra het raapwerk is gedroogd kan er nogmaals gestuct worden om het af te maken.

Offertes vergelijken voor goedkoop stucen

Ben je op zoek naar een stukadoor die goedkoop stucwerk kan leveren? Dan is het aan te raden om bij verschillende bedrijven offertes voor het stucen op te vragen. Zo kun je de verschillende stukadoorsbedrijven het best met elkaar vergelijken.

Het vergelijken van offertes voor het stucen is belangrijk omdat de prijzen enorm van elkaar verschillen. Die verschillen bedragen soms wel zo’n € 5 per vierkante meter! Een verschil van € 5 kan erg groot zijn als er een groter oppervlak gestuct moet worden. Dit verschil kan zelfs honderden euro’s bedragen. Het zou dus zonde zijn als je niet de moeite neemt om offertes met elkaar te vergelijken. In dat geval is het ook mogelijk dat je veel meer dan noodzakelijk betaalt.

Offertes voor stucen aanvragen via onze website

Onze website maakt het zeer eenvoudig om offertes voor het stucen aan te vragen. Het indienen van de aanvraag duurt maar even. Vul je gegevens in en probeer de klus zo goed mogelijk te beschrijven. Als je de klus duidelijk beschrijft, kunnen de stukadoorsbedrijven namelijk een betere inschatting van de prijzen maken. Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om en zullen die alleen gebruiken voor het aanvragen van de offertes.

Zodra je de aanvraag naar ons opgestuurd hebt, hoef je alleen nog maar te wachten. Binnen enkele dagen zul je offertes van verschillende stukadoorsbedrijven ontvangen. Hierna kun je bepalen met welk stukadoorsbedrijf je het liefst in zee gaat. Alle offertes zijn zowel gratis als vrijblijvend. Je betaalt dus niets voor het aanvragen van offertes via onze website. Mocht je het stucen nu toch nog even te prijzig vinden, dan kun je er ook voor kiezen om de klus toch niet uit te laten voeren.

Het analyseren van de offerte voor het stucen

Verschillende stukadoors kunnen hun offertes ook op verschillende manieren opstellen. Het is daarom van belang dat je de offertes goed analyseert om te bepalen welke partij de klus nu echt het best en meest goedkoop kan uitvoeren.

Om te beginnen staat er op de offerte een prijs vermeld. Ga echter wel na of dit inclusief of exclusief btw is. Ga bovendien na wat er allemaal bij de totaalprijs inbegrepen zit en welke kosten er nog bovenop komen. In principe moet alles op de offerte vermeld staan, waaronder bijvoorbeeld dus ook eventuele voorrijkosten.

De klus die de stukadoor voor je zal uitvoeren, wordt uitvoerig beschreven in de offerte. Zo staat er bijvoorbeeld vermeld om wat voor stucwerk het gaat. Controleer goed of alle benodigde werkzaamheden op de offerte staan vermeld. Als de klus goed beschreven is, loop je geen risico op miscommunicaties.

Door de offertes goed door te nemen, kun je nagaan of een partij betrouwbaar is en hoe groot de kans op miscommunicaties is. Is de offerte onduidelijk? Kies dan voor een andere partij of geef dit aan bij de stukadoor in kwestie. Door de offerte goed door te nemen, voorkom je dat de kosten uiteindelijk alsnog hoger oplopen.

Maak afspraken over de garantie

Als je stucen overlaat aan een professional dan kun je ervan uitgaan dat de kwaliteit uitstekend zal zijn. Mocht de kwaliteit van het stucwerk snel achteruit gaan, dan is het fijn als je nog garantie hebt. Maak vooraf daarom afspraken met de stukadoor over de garantie die je krijgt. Over het algemeen zul je zo’n 3 jaar garantie krijgen als er buiten gestuct is, en 5 jaar als je woning van binnen gestuct is.  Door duidelijke afspraken te maken met de stukadoor zullen er geen misverstanden ontstaan.

Meer weten over stucwerk?

Wil je meer over stucen weten? Dan raden we je aan om ook de andere pagina’s op onze website door te nemen. Hier vind je meer informatie over specifieke soorten stucwerk. Als je een klus wilt uitbesteden, is het wel zo prettig om hier het fijne van te weten! Onze website staat boordevol met handige informatie over stucwerk.

Snel offertes aanvragen?

Wil je snel een offerte aanvragen voor het stucen? Dan raden we je aan om gebruik te maken van ons platform. Dien vandaag een aanvraag in en ontvang binnen enkele werkdagen al je offertes. Op deze manier zul je nooit te duur uit zijn. Ga wel goed na welke stukadoors kwaliteit leveren. Uiteindelijk is dit namelijk minstens net zo belangrijk als de prijs. Je kunt de kwaliteit van een stukadoorsbedrijf ook nagaan door recensies op het internet te lezen.