• Home
 • Stucadoorsbedrijf

Stucadoorsbedrijf

Voor mooi resultaat van stucwerk, is het van belang om dit door een professional te laten uitvoeren. Een stucadoorsbedrijf staat daarom ook garant voor het leveren van het gewenste kwaliteitsniveau. Een alternatief is om zelf aan de slag te gaan, maar hiermee zal je al snel een stapje terug moeten doen qua verwachtingspatroon.

Bij een bestaande woning zal je na verloop van aantal jaren de muren opnieuw willen afwerken. Dit kan meerdere oorzaken hebben.

 • Er kunnen beschadigingen zijn opgetreden
 • Het zicht heeft een opfrisbeurt nodig

Vooral de uitstraling kan in de loop van de jaren veranderen, zo kan er bij aanschaf van nieuwe meubels een andere kleur beter bij het interieur passen. Zo is het mogelijk om met nieuw stucwerk de kleur, maar ook de structuur op de muur aan te passen. Bij oudere woningen zien we vaak nog granol op de muren zitten, iets wat destijds in de mode was, maar wat nu vaak opgeknapt dient te worden.

Ook op het moment dat er een nieuwbouw woning is gekocht, zullen de wanden nog afgewerkt moeten worden. Het is belangrijk om advies in te winnen met betrekking tot de mogelijkheden. Bij een nieuwbouw woning is het namelijk zo dat de muren nog kunnen zetten. Waardoor bij verkeerd toepassen van het stucwerk er kans is op scheurvorming. Een stucadoorsbedrijf kan hier dus advies over geven.

Wij gaan graag dieper in op de kosten en verwachtingen van een stukadoorsbedrijf. Hierdoor kan men zelf de overwegingen nemen om een stukadoor in te schakelen.

Wat kost een stucadoorsbedrijf?

Het inschakelen van een stucadoorsbedrijf brengt kosten met zich mee, of eigenlijk is het een investering in mooie wanden en/of plafonds. Om een idee te krijgen van prijzen per m2, liggen deze gemiddeld gezien tussen de €8,- en €20,- per vierkante meter voor een muur, inclusief het tarief van de stucadoor en het materiaal. Bij een plafond liggen de kosten vaak iets hoger en zal het vaak tussen de €14,- en €25 per m2.

Meer informatie over de exacte prijzen, gaan wij hier dieper op in per soort stucwerk. Zo heeft iedere soort een eigen prijs, dit komt door de wijze van aanbrengen en de prijzen van het materiaal.

Het goedkoopste stucwerk is normaliter het spackspuitwerk, via een spuitmachine kan er snel veel spack worden aangebracht. De wat luxere varianten stucwerk zullen een stuk hoger liggen qua prijs, denk hierbij aan bijvoorbeeld beton cire in de keuken of badkamer.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een stukadoor uit de regio

Werkzaamheden van een stucadoor

Een stucadoorsbedrijf zijn werkzaamheden zijn onder te verdelen in 3 soorten oppervlaktes die afgewerkt kunnen worden:

 • Wanden
 • Plafond
 • buitengevel

Hierbij is het natuurlijk ook goed mogelijk om een stucadoor op meerdere soorten in te zetten. Bij iedere klus zal de basis zijn om het huidige oppervlakte te inventariseren. Wat is de huidige staat en welke afwerking is gewenst. Daarbij zullen we ook verder advies geven en kunnen we in overleg tot een mooie opdracht komen, waarbij jullie gewenste resultaat centraal staat.

Wand afwerken

Voor het afwerken van een wand zijn er de meeste opties. Aangezien dit relatief gezien de makkelijkste bereikbaar plek zal zijn en waarbij weersinvloeden geen rol zullen spelen. De opties van de diverse sooorten stucwerk zijn dus heel groot. Bedenk vooraf dus goed de (korrel)structuur en het eventueel toevoegen van een kleur. In overleg met de stukadoor, en rekening houdend met het budget, zal er een stucwerk naar voren komen die het meest geschikt zal zijn.

Plafondafwerking

Bij een plafond stucen zijn er ook veel mogelijkheden, wel zal het aanbrengen van stucwerk op het plafond over het algemeen wel een stukje duurder zijn. Op het moment dat zowel de wanden en plafonds afgewerkt moeten worden, dan is het goed om dit in 1 keer uit te laten voeren. Een stukadoor zal het hierdoor minder tijd kosten en dat heeft direct invloed op de kosten.

Gevel stucen

Voor het stucen van een gevel zullen de kosten logischerwijs het hoogst liggen. Maar de ene gevel is de ander niet en wat wil je precies laten stucen?

 • Sierplint laten aanbrengen
 • Gehele gevel stucen

Het aanbrengen van gevelstucwerk zal ook nog van het weer afhangen, hierdoor is het wat lastiger vooraf in te plannen. Neem contact om de wensen te bespreken en vraag naar de beschikbaarheid van onze stukadoors.

Waarom een stucadoorsbedrijf inschakelen?

Het is denk ik overbodig om diep erop in te gaan, maar soms wordt het belang van een stucadoorsbedrijf nog wel eens onderschat. Zelf het stucen oppakken zonder enige ervaring is heel gevaarlijk. Dan niet gevaarlijk wegens een levensbedreigende situatie, maar het gaat wel vaak fout met de kwaliteit. Hierdoor krijgen wij regelmatig het verzoek om het stucwerk te komen corrigeren.

 1. Alles wat op de muur wordt gesmeerd, zonder de juiste werkwijze, brengt alleen maar meer schade aan. Het herstellen hiervan is vaak prijziger dan het direct goed laten uitvoeren.
 2. Houdt daarbij rekening met het deskundige advies van een stucadoor, waardoor ook de foutieve materiaalkeuze voorkomen kan worden.
 3. Het compleet ontzorgen van de afwerking, laat de stucadoor alles qua planning voor zijn rekening nemen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Probeer niet eigenwijs te zijn door het zelf wel even te proberen.

Natuurlijk is het wel mogelijk om zelf uit te voeren, hiermee kan direct kosten worden bespaard op het uurtarief. Een nadeel kan zijn dat er vervolgens geen aanspraak op garantie gemaakt kan worden.

Erkende stucadoors

Om nog een stapje extra zekerheid in te bouwen, kan er gekozen worden voor erkende stucadoors. Het is namelijk voor iedereen mogelijk om zich als stucadoorsbedrijf in te schrijven bij de KVK. Om toch het kaf van het koren te kunnen scheiden, zijn er keurmerken die de stucadoors ook op regelmatige basis toetsen op de kwaliteit die ze leveren. Al is het altijd nog belangrijk om altijd voorzichtig te zijn en vooraf beoordelingen in te lezen.

Let hierbij op een actieve keuring door 1 van onderstaande keurmerken:

 • NOA Afbouw en stucadoor garantie
 • Stuckeur ( keurmerk voor stucadoorsbedrijven )

Het zwart betalen van een stucadoor raden wij ten zeerste af, hiermee is er totaal geen bewijs voor de garantie op het stucwerk.

Goedkope stucadoors

Een stucadoorsbedrijf aan het zoeken met een beperkt budget? Er zijn diverse goedkopere opties, hierbij kan er bespaard worden op het soort stucwerk, maar ook zeker op het stucadoorsbedrijf zelf. Op het moment dat een stucadoorsbedrijf nog maar recent voor zichzelf is begonnen, liggen de prijzen over het algemeen een stuk lager. Een stukadoor kan een korting geven door het opbouwen van een portfolio.

Ook de bekende Poolse (of vul hier ieder ander land in) stukadoor is vaak goedkoper. Er is niks mis met die keuze, echter houdt wel rekening met wat beperktere communicatie. Dat is voor veel mensen een reden om toch een hoger tarief te betalen, om er ook een beter gevoel aan over te houden. Echter bij een lager budget is deze optie er niet altijd.

Stucadoorsbedrijf aan het werk

Is goedkoop ook duurkoop?

Per definitie is goedkoop niet altijd duurkoop. Het is wel belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken, om de verwachtingen op elkaar af te stemmen, kunnen er achteraf zo min mogelijk verrassingen wel.

Het belangrijkste is de keuze van het materiaal en het aanbrengen hiervan. Daarom is het zelf aanbrengen van stucwerk wel risicovol, in dit geval is vaak goedkoop wel duurkoop. Of het aanbrengen gaat niet goed en het resultaat valt tegen. Hierdoor zien we vaak genoeg dat er alsnog een stukadoor wordt ingeschakeld, dit betekend echter dubbele kosten. Maar ook kan het verkeerd aanbrengen pas over aantal jaar consequenties hebben.

Besparen op een stucwerk is dus niet perse fout en zal niet leiden tot “duurkoop”.  Bekijk daarom hieronder direct de beste manier om te besparen op kosten, zonder in te leveren van kwaliteit.

Besparen op stucwerk

Gelukkig zijn er meerdere manieren om op een stucadoorsbedrijf te besparen. Kort door de bocht kunnen de volgende tips helpen om de kosten te drukken:

 1. Vergelijk stucadoorsbedrijven in de regio
 2. Hoe groter de klus, des te voordeliger het tarief per m2. Probeer zoveel mogelijk klussen in 1 keer uit te laten voeren.
 3. Bekijk de tarieven van diverse stucsoorten, hier kunnen forse prijsverschillen in op treden.

Naast het besparen op de kosten, is het ook goed om naar reviews van stukadoors te kijken. Op deze wijze kunnen de minder serieuze stukadoors gefilterd worden. Wat op langer termijn zorgt voor betere kwaliteit en behoud van het stucwerk.